avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an

In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii alimentare de 1000 lei(cate 500 de copil)" pana la varsta de 18 ani"..Stiu ca pensia alimentara se da atata timp cat copilul e elev (fiica mai mare a implinit in februarie a.c. 19 ani, dar este eleva in clasa a XII-a), iar pentru ea nu mai primesc pensie alimentara din febr 2010.Pot sa recuperez banii?El imi rade in nas ca "asa scrie in hotararea judecatoreasca", se plange pe la altii ca i s-a micsorat salariul si mai are inca un copil(recunoscut) de 3 ani din actualul concubinaj...
Cel mai recent răspuns: lelia20052006 , utilizator 10:13, 18 Aprilie 2011
da, puteti rezolva problema, dar numai prin instanta. Angajati un avocat si el va poate indruma si ajuta in acest demers.
fiica dvs va trebui sa-si actioneze in judecata tata pt stabilire pensie, avand in vedere ca inca studiaza si nu obtine venituri din munca.
pensie va primi odata cu data introducerii cererii. (trebuia sa depuna cererea inca de acum un an, pensia intre 18 si 19 ani e pierduta)
Daca pentru fiica cea mare nu exista o hotarare judecatoreasca de stabilire a pensie de intretinere pentru majorul aflat in continuarea studiilor, nu aveti ce bani recupera.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Deci, inteleg ca e necesara o adeverinta de elev...apoi, ca e studenta(obligatoriu la zi, ca sa mai primeasca?)...
Pentru actiunea aceasta fiica mea are nevoie de avocat?Se depune o cerere?Ce trebuie sa contina dosarul , unde se depune, cam cat timp dureaza?
Ma mai gandeam la inca un lucru...in 2006, cand a fost stabilita pensia alimentara, s-a hotarat cate 500 lei de copil.Avea salariu mare, cca 6000 pe luna si acesti 2 copii.Eu n-am cerut adeverinta de venituri, fiind de acord cu cei 1000 lei, sperand la o impacare.#-o Intre timp, salariul i-a scazut la 3700 lei si a mai facut un copil(care are acum 3 ani)...E posibil sa ceara recalcularea pensiei initiale si pentru minora de 13 ani?E posibil, ca in urma actiunii de dare in judecata pentru acordarea pensiei alimentare elevei de 19 ani, sa se faca o recalculare, astfel incat sa se ajunga tot la 500 pe luna pentru amandoua?

Alte discuții în legătură

Care este procedura? lelia20052006 lelia20052006 Cum procedez sa primesc pensie alimentara pentru fiica mea, care a implinit 18 ani in luna februarie 2010, data de la care fostul sot(divortati din 2006) nu-mi ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?! ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani, iar din casnicie au rezultat doi copii (18 ani, respectiv 12 ani) Fiul meu a implini,t in 2 martie, 18 ani. Este elev ... (vezi toată discuția)
Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)