avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu .
Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un liceu la zi, vreau sa stiu daca mai beneficiaza de pensie pana termina studiile ,,, si daca da trebuie sa il dau din nou in judecata pe cel care ii este tata ?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:49, 28 Februarie 2012
trebuie sa il dea in judecata ,fiul dvs. ,imediat ce implineste 18 ani!
Da, pana la 26 de ani, daca studiati, si daca aveti nevoie de sustinere materiala, fiul dumneavoastra poate beneficia de pensia de intretinere.

Numai acesta are calitate procesuala activa.Daca actiunea va fi exercitata de catre dumneavoastra, aceasta va fi respinsa ca fiind inadmisibila.



Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pensia de intretinere stabilita in favoarea fiului dvs. minor, inceteaza de drept la varsta majoratului, asa cum de altfel este mentionat in finalul hotararii.
Dupa implinirea varstei de 18 ani, este necesara formularea unei noi actiuni de stabilire pensie in favoarea copilului major aflat in continurea studiilor, de aceasta data reclamant fiind fiul dvs., iar parat tatal sau.
In cadrul actiunii se va depune ca proba in dovedirea continuarii studiilor, adeverinta eliberata de licelul al carui elev este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara la 18 ani spiridon vasilica spiridon vasilica Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani la jumatatea lunii iulie si termina clasa a 11a la liceu,zi. As dori sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere sorraine sorraine Pe hotararea de divort scrie ca se va acorda pana la implinirea varstei de 18 ani. Baiatul meu este in clasa a XI a si are 18 ani. Ce anume trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)