avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?!

Buna ziua!
Sunt divortata de 3 ani, iar din casnicie au rezultat doi copii (18 ani, respectiv 12 ani)
Fiul meu a implini,t in 2 martie, 18 ani.
Este elev in clasa a XII-a.
Tatal lor, obligat la pensie alimentara, de la sine putere a sistat plata, ce-i revenea fiului meu, pe motiv ca, este deja major.

In luna aprilie nu a mai virat pensia alimentara pentru luna martie, (decat pentru un copil) desi copilul in martie a implinit 18 ani.. (Platea lunar 470 lei pentru amandoi, iar in aprilie a virat doar 235 lei.)
Este legal cum a procedat?.

Care ar fi dmersurile legale pentru ca fiul meu, major (care-si va continua studiile si dupa terminarea liceului) sa beneficieze in continuare de pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: ContSters76214 , utilizator 10:49, 17 Aprilie 2011
Nu tatal a sistat pensia , ci obligatia de plata a intretinerii minorului de catre tata a incetat de drept la implinirea varstei de 18 ani, dispozitie de altfel prevazuta in hotararea prin care acesta a fost obligat la plata pensiei de intretinere.
Dupa implinirea varstei de 18 ani, fiul major aflat in continuarea studiilor va formula in nume personal o nou actiune de stabilire pensie in favoarea sa, urmand sa probeze in cadrul actiunii ca se afla in continuarea studiilor-adeverinta de elev eliberata de liceul respectiv.
Pensia se va stabili de la data introducerii actiunii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara maya-marya maya-marya Buna seara! Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care am sa o prezint: In urma unui divort, a ramas un copil in grija mamei, care urmeaza sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Pensie copil major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)