avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie copil major

Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie sa platesc in continuare pana la terminarea liceului (facultatii) sau numai pana la implinirea varstei majoratului?
Pensia alimentarra se plateste pana la varsta de 26 ani maxim cu conditia ca studiile sa fie continuate
Da, dvs trebuie sa platiti copilului pensie cat e elev/ student si nu se intretine din munca, pana va implini 26 de ani ( max).
Puteti plati de buna voie sau obligat de instanta, dupa cum preferati
Undeva,tot pe forum am citit ca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul trebuie sa isi dea tatal in judecata pentru pensie facand astfel si dovada ca isi continua studiile si nu are cum se intretine.Vreau sa stiu varianta corecta si care sunt demersurile legale in acest caz.
asa e, cf hotararii judecatoresti, dvs datorati pensie pana la majoratul copilului, apoi daca are nevoie, majorul va actioneaza in judecata si veti plati din urma odata cu data introducerii cererii
Va multumesc! Daca am inteles bine, pot intrerupe plata pensiei, fara alte urmari neplacute, asteptand apoi va vad ce se intampla.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Elena192 Elena192 Buna seara.Actualul meu sot e divortat de 14 ani si are o fata care face pe data de 7 decembrie 2013 18 ani.Pana acum ia platit o pensie de 600 lei pe ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Logofatu_ctin Logofatu_ctin Am un baiat din prima casatorie la care platesc pensie alimentara , la ora actuala baiatul are 18 ani , la liceu in clasa XII - a si s-a schimbat numele de ... (vezi toată discuția)