avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie copil major

Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie sa platesc in continuare pana la terminarea liceului (facultatii) sau numai pana la implinirea varstei majoratului?
Da, ati inteles bine. Din luna urmatoare implinirii varstei de 18 ani, puteti sista pensia.
poti sista plata..dar daca te da in judecata o vei plati retroactiv si daca mai si stiai ca isi continua studiile si nu are alte surse de venit vei plati si din urma dar si eventualele cheltuieli de judecata. Asa ca informeaza-te daca mai continua studiile sau nu ca e copilul tau nu al meu. Oricum mi se pare gresit pusa problema. Ar trebui sa iti sustii copilul nu sa intrebi pe internet daca platesti sau nu.
Multumesc mult pentru sfaturile si ironiile de rigoare, dar in cazul meu paternitatea este discutabila, dar asta e o alta poveste pe care o sa incerc sa o rezolv pe calea justitiei.
Platiti pensia asa cum scrie in hotarare, adica pana la majorat. Mai departe, daca majorul considera ca se afla in nevoie, va trebui sa va dea in judecata. Pensia va fi stabilita incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata sau cu data pronuntarii sentintei.
Pensia de intretinere este platita pana la implinirea varstei de 18 ani.

Ulterior, numai in cazul in care copilul dumneavoastra major va sesiza instanta de judecata, va va incumba aceasta obligatie legala de intretinere, daca starea de nevoie este mentinuta, dar numai pana la implinirea varstei de 26 de ani.

Asadar, odata cu instiintarea dumneavoastra a angajatorului , pensia de intretinere va fi sistata.

Stabilirea ulterioara a pensiei de intretinere va fi facuta numai pe cale judecatoreasca , daca vor fi urmate cursurile unei forme de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Elena192 Elena192 Buna seara.Actualul meu sot e divortat de 14 ani si are o fata care face pe data de 7 decembrie 2013 18 ani.Pana acum ia platit o pensie de 600 lei pe ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Logofatu_ctin Logofatu_ctin Am un baiat din prima casatorie la care platesc pensie alimentara , la ora actuala baiatul are 18 ani , la liceu in clasa XII - a si s-a schimbat numele de ... (vezi toată discuția)