Buna ziua, doresc sa-mi inchiriez locuinta unei persoane juridice, cu destinație spațiu de locuit,pentru trei ani de zile, cu 300 de euro lunar. Ma intereseaza ce documente trebuie sa intocmesc, ce declaratii trebuie sa depun la inceputul si la sfarsitul fiecarui an fiscal, ce impozite si taxe trebuie sa fie platite. Ce este mai avantajos - sistemul real sau sistemul forfetar? Facturile vor fi platite de chiriaș, trebuie sa transfer contractele cu furnizorii de utilitati pe chiriaș -persoana juridică sau cum pot deconta facturile pe utilități. Se scade din venitul real procentul de 25% sau nu? Ma intereseaza toți pașii pe care îi am de făcut, pentru a nu avea probleme cu fiscul, cu Casa de Asigurari de Sanatate etc. Crește și impozitul pe clădire sau am de făcut un demers pentru calculul impozitului pe clădire în cazul închirierii? Vă mulțumesc!
Factura utilitati
ORIONIMPEX
Sumele incasate pentru factura de utilitati de catre proprietar -persoana fizica de la chirias -persoana juridica ,conform contractului de inchiriere aql ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa
alina240
Intentionez sa devin PFA insa mai am unele nelamuriri legate de patrimoniul de afectatiune si bunurile personale.
Activitatea desfasurata va fi de inchirieri. ... (vezi toată discuția)