avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer contract munca de la o societate pe actiuni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer contract munca de la o societate pe actiuni la o institutie publica/sau sector bugetar

buna ziua ,

spuneti-mi va rog daca exista posibilitatea transferului de la o societate pe actiuni ( la care lucrez in acest moment ) la o institutie publica / sector bugetar ?

multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 27 Ianuarie 2017
Institutia "transferului" nu mai este reglementata de Codul Muncii actual.
Ceea ce doriti dvs nu se poate face decat prin incetarea vechiului c.i.m. si incheierea unui nou c.i.m., in conditiile legii.
Buna ziua ,

Sa inteleg ca in acest moment legislatia in vigoare nu permite o astfel de metoda ?
Practic in momentul in care doresc sa ma angajez pe locul disponibil din institutia bugetara respectiva si sa-mi incheie un contract nou de munca , ar trebui sa ocup postul doar prin concurs ( prin transfer ar fi fost mult mai simplu si nu ar mai fi avut loc acest concurs, mai ales ca experienta din domeniu actual permite sa ocup acel post de la buget ) .
Va intreb alta solutie ,nu exista ?
Spre exemplu societatea la care lucrez in acest moment este de acord cu acest transfer inclusiv institutia bugetara , este posibil ?

Va multumesc !
Acordul lor nu poate sa treaca peste lege.
Intr-adevar, pentru personalul contractual din sectorul bugetar, cat si pentru salariatii din sectorul privat, nu mai exista reglementata institutia transferului.

... Spre exemplu societatea la care lucrez in acest moment este de acord cu acest transfer inclusiv institutia bugetara , este posibil ? ...

Nu este posibil, ca nu mai exista transfer.

Va poate detasa pe cel mult un an. Dupaca, in mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.

Alte discuții în legătură

Detasare sofer la o institutie publica moose007 moose007 Un sofer angajat la o societate comerciala poate fi detasat la o institutie publica, pe un post vacant de sofer? Nu s-ar incalca in acest fel OG 34/2009? Va ... (vezi toată discuția)
Cum angajez un contabil pe perioada desfasurarii concursului daca a demisionat fostul prin acordul partilor? Maria_79a Maria_79a Contabilul meu de la o unitate scolara a demisionat prin acordul partilor.Pe perioada desfășurării concursului pentru un post -normă întreagă, ... (vezi toată discuția)
Angajare sofer microbuz scolar capitaneanu_mioara capitaneanu_mioara Buna ziua! Prezint urmatoarea situatie: la o scoala gimnnaziala exista microbuz scolar dar din nefericire nu se fac angajari. Intrebarea mea este daca o firma ... (vezi toată discuția)