avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Sora mea a lucrat in UK 6 luni pe an in 2015 si 2016.
Pe 30 Noiembrie 2016 i s-a terminat contractul de munca in UK si a revenit in tara. In Ianuarie s-a angajat in Romania.
Acum este insarcinata, urmand sa nasca in Septembrie.
Intrebarea mea este daca poate beneficia de indemnizatie de crestere copil luandu-se in considerare perioada lucrata in UK.(Mai - Noiembrie 2016)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 26 Ianuarie 2017
Ordinul1474/2011
situatie :
O persoană care a realizat o perioadă din cele douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România?

solutie : Dacă persoana a realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, se supune legislaţiei române în vigoare. Aceasta poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România, prin totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, aplicând prevederile art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 şi ale art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Conform acestor prevederi perioadele de activitate desfăşurate în alt stat membru se totalizează şi se adaugă celor realizate în România, în măsura în care acest lucru este necesar, în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului. Totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre este posibilă dacă persoanele care au realizat activităţi profesionale în alte state membre se supun legislaţiei din România la data naşterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil PARITADORU PARITADORU Pot beneficia de concediu postnatal în țară dacă lucrez în UK? urmează să nasc și am 2 ani lucrați acolo. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Uk 02alexas 02alexas Buna ziua, am dreptul la indemnizatie pt cresterea copilului daca am muncit inainte de nasterea copilului 1 luna in Romania si 3 ani in UK? Multumesc (vezi toată discuția)
Prenatal si indemnizatie crestere copil daca am lucrat in anglia cu acte in regula Anda12 Anda12 As vrea sa stiu daca pot beneficia de aceasta indemnizatie crestere copil in Romania, atata timp cat am un contract incheiat in Uk pe data de 25 iunie (am ... (vezi toată discuția)