avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Buna ziua ,
Am o societate comerciala si am nevoie sa-i fac o expertiza contabila .
Am inteles ca trebuie sa o faca un expert contabil care nu are legatura cu societatea .
Vreau sa stiu ce acte trebuie sa prezint expertului .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: geanina-laura , utilizator 15:16, 27 Ianuarie 2017
Care este scopul expertizei?
A fost dispusa de cineva - de ex. de instanta?
Expertiza contabila judiciara se efectueaza de un expert contabil autorizat de Ministerul justitiei. Expertul este nominalizat de instanta de judecata/ parchet in cadrul unui dosar aflat pe rol. Lista expertilor contabili judiciari se gaseste pe site-ul MJ si la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul judetean/ al municipiului Buc.
Expertiza contabila extrajudiciara se efectueaza la cererea unei firme/ persoane interesate. In functie de obiectivele fixate pentru expertiza, expertul solicita documentele utile care trebuie sa i se puna la dispozitie. Lista cu experti extrajudiciari contabili se regaseste la asociatia expertilor contabili din judet. Puteti gasi si pe internet expert contabil extrajudiciar din judetul dvs.
Expertiza trebuie sa o fac pentru marirea capitalului ca sa pot ramane pe profit caci altfel ma duc la micro.
Vreau sa fac marirea de capital din rezerve , nu sa depun banii propriu-zis .
Am inteles .
Deci imi trebuie o expertiza extrajudiciara .
Totusi as vrea sa stiu cam ce acte se cer .
Pentru expertiza se vor cerere balantele la lunile in care au fost inregistrate sumele cu care se majoreaza, fisele unor conturi - detaliile vi le poate spune orice expert judiciar contabil.

Alte discuții în legătură

Expert parte Anatol2017 Anatol2017 Expertul parte trebuie sa fie pe lista Tribunalului sau Judecatoriei? In cazul meu, este vorba despre o expertiza topografica. Expertul parte a fost pe lista ... (vezi toată discuția)
Refuz expertiza contabila judiciara expertcontabilvlad expertcontabilvlad Buna seara. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, cine stie, daca pot refuza o expertiza contabila judiciara, pe motiv ca eu sunt foarte implicat in ... (vezi toată discuția)
Expertiza si evaluare ContSters315143 ContSters315143 Am nevoie de un expert -parte care sa fie si expert tehnic judiciar in specialitatea constructii (expertiza casa)si evaluator ANEVAR.(evaluare apartament ... (vezi toată discuția)