avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întretinere bloc

Bună seara,
De recent am preluat situația apartamentului soției mele care era deținut de bunica ei care a decedat.
Începând cu luna Martie 2016 indexul apometrelor nu a mai fost înregistrat la asociația de proprietari urmând ca în luna Noiembrie 2016 să fie din nou corect înregistrate.
Având în vedere cele sus menționate, consumul de apă a fost în fiecare luna pus din plaușal.
Am fost sa discut recalcularea cu cel din urmă și mi-a fost categoric refuzată pe aceasta perioada, evitând în toate modurile posibile discuția spunând ca se va lua totul de la ultimul index dat (luna Noiembrie).
Ce pot face în aceasta situație ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Simu , Avocat 12:32, 27 Ianuarie 2017
Buna seara,
Nu poate sa va recalculeze consumul de apa din lunile precedente (lunile in care nu s-a efectuat citirea contoarelor), deoarece in toate acele luni s-a transmis lunar furnizorului de apa anume consum pe imobil (pt. apart. dvs. stabilindu-se plata paușal) iar furnizorul a emis facturile aferente consumului declarat de asociația de proprietari.
A fost pus la pausal si atunci nu locuia nimeni sau cand a fost bagat consum pausal?
pentru a veni in intampinarea solicitarii dumneavostra trebuia sa aveti oameni destepti la comiteta: dar nu-i aveti.

Asadar, sunteti bun de plata!
D-na avocat Rodica Simu

Este exact invers.
Furnizorul citeste contorul de bransament si emite factura, iar asociatia isi repartizeaza aceasta factura in baza consumurilor declarate.

Cui nu declara consumul si exista consum totusi, in functie de regulamentul asociatiei, i se pune un consum necontorizat (zis pausal, desi nu este pausal).

@Iancu Mario

Cam asa se face, desi s-ar putea face o medie a consumului real din aceasta perioada cand nu s-au dat indecsii, iar pe ultima luna indecsii de intrare s-ar obtine prin scaderea acestei medii din ultimul index citit.

@Iancu Mario,
Pe langa animozitatile cu administratorul, care la un moment dat le putem intelege, dar sunt, cred eu trecatoare, dvs., la preluarea acelui apartament, trebuia sa mergeti la asociatie si sa-i informati in scris de situatia nou creata si ca in perioada ... , in apartament nu va locui nimeni, iar indecsii la apometre sunt urmatorii...
Ei, daca incepand cu luna noe. 2016 in apartament a locuit cineva, iar trebuia sa mergeti la asociatie si sa-i informati de acest lucru - cate persoane, indecsi... Altfel, mai ales in situatia descrisa - cu trenul pierdut de administrator, acum si-a gasit o metoda de a va sicana, insa asa cum s-a mai spus, are dreptate. Noua, la asociatie ni se intampla des aceste mici scapari - proprietarul pleaca si uita sa ne informeze, si administratorul ce trebuie sa faca? El trebuie sa intocmeasca lista de plata. Situatia este si mai agravanta atunci cand cantitatea facturata nu se regaseste in situatiile declarate de catre proprietari.
Cam asa trebuie si dvs. sa intelegeti. Mai trebuie sa va interesati daca la nivelul as. prop. exista un regulament de repartizare a consumurilor de apa si daca dvs. vi s-au aplicat prevederile acestui regulament.

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)