avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare rjip cabinet avocat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare rjip cabinet avocat

Buna ziua,

Platile catre Filiala Casei de asigurari a avocatilor le treceti in registrul de incasari si plati, pot fi deduse ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 16:36, 27 Ianuarie 2017
Da le trecem. Bineinteles ca pot fi deduse.
Am gasit acest articol in codul fiscal :

Conform ART. 68 alin (5) litera (l)
l) cheltuielile reprezentând contribuții sociale obligatorii, potrivit legii, datorate de către contribuabil în limitele stabilite potrivit prevederilor titlului V - Contribuții sociale obligatorii, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual și/sau într-o formă de asociere. Deducerea cheltuielilor respective se efectuează de organul fiscal competent la recalcularea venitului net anual/pierderii nete anuale, potrivit prevederilor art. 75;
Ce parere aveti? Deduc aceste cheltuieli sau tine cont organul fiscal competent?
Multumesc,
Eu cred ca dispozitia legala pe care ati citat-o se aplica la PFA, caci potrivit

ART. 150 C.FISC. Excepții specifice privind veniturile din activități independente

Persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligația asigurării în sistemul public de pensii potrivit legii, precum și persoanele care au calitatea de pensionari nu datorează contribuția de asigurări sociale pentru veniturile prevăzute la art. 137 alin. (1) lit. b).

De altfel, la avocati nu exista limitele de la titlul V din C.fisc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cas si cass valy_lisa@yahoo.com valy_lisa@yahoo.com ESTE ADEVARAT CA DE ANUL ACESTA PENTRU PFA SI IF NU SE MAI DEDUC CAS SI CASS (vezi toată discuția)
Deducere contributii sanatate si pensie Elena 47 Elena 47 Nu am inteles din noul cod fiscal daca contribuabilul poate deduce la fel ca pana acum cheltuielile reprezentand contributiile la sanatate si pensie si in ce ... (vezi toată discuția)
Calcul venit net la pfa bluesky_c3 bluesky_c3 La calculul pentru aflarea venitului net se scad contributiile la pensie si sanatate? Sau altfel spus, platile lunare catre sanatate si pensie, sunt ... (vezi toată discuția)