La o unitate cu foc continuu si program de 12/24 si 12/48(ture noapte) cum se realizeaza pontajul si plata orelor libere? Pt orele lucrate in zile de sarbatori legale cum se efectueaza pontajul in cazul in care mi-am luat liber in alta zi? si plata? Daca luna ianuarie am lucrat pe data de 24 ian 12 ore si imi iau liber pe 30 ian , cum se efectueaza plata?
multumesc !
Buna ziua,
am urmatoarea situatie: am pontat ziua de 15 august 2016 (zi de sarbatoare legala), cu 8 ore. I-am dat ziua de 5 septembrie libera, conform codului muncii - o zi libera in urmatoarele 30 de zile (nu am trecut nimic in data de 5, am lasat casuta goala).
Acum omul s-a dus in somaj. Ma suna de la somaj ca in septembrie are cu o zi mai putin in declaratia 112 si ca l-am vaduvit pe om cu o zi la vechime. In codul muncii nu scrie ca ziua libera acordata in urmatoarele 30 de zile, se plateste. Ca valoare apare corect in declaratia 112. Baza de calcul e mai mica in septembrie, dar e mai mare in august (prin compensare, ca sa spun asa). Sa-i ia naiba cu legile si softurile lor.
E corect ce spun cei de la somaj ? Multumesc.
Zi legal liber
anymaryh
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu pontarea zilelor legal libere :
cativa salariati au lucrat in ziua de 24 ian, au semnat acordul de lucru ... (vezi toată discuția)