Buna ziua.Am intentat actiune de uzucapiune pentru casa si terenul parintilor mei si urmeaza sa primesc hotararea in care am castigat aceasta cauza .V-as ruga sa-mi spuneti care sant urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac,avand in vedere ca eu voi fi proprietarul ?Va multumesc anticipat si o zi minunata sa aveti
Pasul 1
Sa obtineti de la insatanta care a dat hotararea judecatoreasca ramasa definitiva, si sa o legalizati. Pasul 2
sa va adresati unui topograf prin care ii solicitati sa va executa documetatia cadastrala pentru inscrierea in cartea funciara a imobilelor dobandite prin hotarare judecatoreasca. Dca este de acord incheiati un contaract prestari servicii pentru munca prestata.
Acte necesare pentru intabularea hotararilor judecatoresti
- hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila si expertiza/documentatia cadastrala care face parte integranta din hotarirea judecatoreasca, dupa caz. In situatia in care au fost exercitate caile de atac, se vor anexa toate hotaririle judecatoresti pronuntate in cauza respectiva, dupa caz (fond, apel, recurs);
- certificatul fiscal cu valoarea de impozitare;
- documentatie cadastrala intocmita, cu respectarea dispozitivului hotaririi judecatoresti, conform Regulamentului de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara, cu modificarile Si completarile ulterioare aprobat prin Ordinul Directorului General al ANCPI nr.700/2014;
- dovada achitarii tarifului aferent operatiunii de publicitate imobiliara solicitate.
NOTA: Actele juridice care insotesc cererea trebuie sa fie in original sau copie legalizata si sa contina date de identificare a imobilului respectiv (art.28 si art.29 din Legea nr.7/1996, a cadastrului si publicitatii imobiliare, republicata, cu modificarile ulterioare). Pasul 3
Cu extrasul de carte funciara obtinut va adresati primariei pentru a va nota in registrul agricol si alocarea la serviciul finaciar pentru plata impozitelor.
SUCCES.
Anulare tranzactie
Statescu
Buna ziua! Dupa decesul tatalui meu raman 3 mostenitori :mama mea, fratele meu si eu. La momentul intocmirii certificatului de mostenitor eu am renuntat la ... (vezi toată discuția)