avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata taxelor catre stat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata taxelor catre stat ...

Se poate considera nul un CIM , daca angajatorul nu a achitat contributiile salariatului catre stat , de la data angajarii , pana in prezent , respectiv data angajarii a fost 12 oct / 2016 ?

Se mai pot achita retroactiv , aducandu se platile la zi ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
vaalmy2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 29 Ianuarie 2017
Neplata contributiilor nu constituie motiv de nulitate a c.i.m.

Angajatorul poate achita retroactiv aceste contributii.

Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicală posibil neplătită de angajator Andrey_Hd Andrey_Hd Ce pot face dacă lucrez și apar neasigurat la casa de sănătate? (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate Florin balan Florin balan Firma la care lucrez nu îmi plătește asigurările medicale . Editat denumire societate. (vezi toată discuția)
Neplata contributii de catre angajator sorinelo sorinelo sotia lucreaza de 1 an, am verificat plata contributiilor si constatam ca angajatorul sau contabila nu au achitat lunile 3,4 si6, se mai poate plati din ... (vezi toată discuția)