avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare de drept CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare de drept CIM

In urma pronuntarii irevocabile a unei hotarari judecatoresti de reintegrare in munca, angajatorul a refuzat emiterea deciziei de constatare a incetarii de drept a CIM in baza art.56 alin(2) codul muncii pentru persoana ce ocupa locul de munca stabilit de instanta pentru reintegrare. De asemenea nu a fost facuta in concret nici o propunere alternativa. In aceste conditii as dori sa stiu daca mai exista modalitati legale de remediere a situatiei, termenul legal de 5 zile de emitere a deciziei fiind depasit de mult.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
costel58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 30 Ianuarie 2017
Buna ziua.
In situatia in care nu au trecut 3 luni de la data la care hotararea a ramas definitiva, va sfatuiesc sa formulati o plangere penala impotriva angajatorului in temeiul art. 287 alin. 1 lit d din Codul Penal.

Art. 287 Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:

a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare;
b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act;
c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligaţie conform legii;
d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
g) împiedicarea unei persoane de a folosi, în tot sau în parte, un imobil deţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti, de către cel căruia îi este opozabilă hotărârea,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Puteti sa va adresati si unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarîre judecatoreasca definitiva Mychayl Mychayl Bună seara. Care este termenul de aplicare, a unei H.J. definitiva? Ce pot face împotriva celui care refuza sa o puna în aplicare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Art.287 alin(1) pct. b) din noul cod penal pusa2mimi pusa2mimi Buna seara. Referitor la articolul 287 alin(1) pct. b) din noul codul penal, in caz de nerespectare a unei hotarari judecatoresti de catre prefect, cine poate ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, as dori sa va intreb la ce articol din codul penal se incadreaza refuzul de a se lua in calculul punctului de pensie o adeverinta spor cu caracter ... (vezi toată discuția)