Buna ziua!
Am obtinut titlul stiintific de doctor, domeniul chimie in baza Odinului Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nr 3030 din 13.01.2009. In anul scolar 2008-2009 am lucrat ca profesor debutant de fizica-chimie la o unitate din invatamantul preuniversitar. Pana in acest moment nu am primit acel spor de doctorat de 15% directorul unitatii invocand diverse motive: nu aveti definitivatul, dupa aceea incepem procedura de echivalare a gradului I si altele.
Vreau sa stiu daca pot primi acel spor de doctorat? In ce conditii pot cere plata retroactiva a acestuia?
Conform metodologiei, prima treapta de definire in invatamant pt un profesor calificat o reprezinta examenul de definitivat ( adica sunteti obligat de a sustine acest examen in decurs de 5 ani cu inspectiile aferente, daca nu - va pierdeti dreptul de a profesa), dupa care la interval de 4 ani urmeaza gradele. Oricat ar fi de ambigua si interpretabila aceasta metodologie - din pct. de vedere legal afirmatia directorului este intemeiata: mai intai va definiti statutul in sistem , apoi discutati de echivalare .....
succes!
Potrivit Legii nr.128/1997, personalul didactic care are titlul stiintific de doctor este remunerat cu 15% in plus la salariul de baza.
Acordarea acestui spor nu este conditionat decat de obtinerea titlului stiintific de doctor.
Sporul de doctorat se acorda de la data in care aveti diploma de doctor.
Art.36 alin.3 din Legea nr.128/1997 prevede ca, personalului didactic incadrat in invatamantul preuniversitar, care indeplineste conditiile prevazute la art. 68 din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si care a obtinut titlul stiintific de doctor in domeniul specialitatii pe care o preda sau in domeniul fundamental, i se acorda gradul didactic I, pe baza unei inspectii scolare speciale.
Spor doctorat
Mariiord
Buna seara! Am echivalat doctoratul cu gradul I in Aprilie 2011. Sunt afectată de noua lege? Trebuie sa renunț la gradul didactic pentru a păstra sporul de ... (vezi toată discuția)