avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare doctorat cu definitivat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare doctorat cu definitivat

Sunt titulara in invatamant cu nota 9 la titularizare obtinuta in 2019 si cu post titular fara definitivat. Imi pot echivala doctoratul cu definitivatul iar apoi sa-mi dau examenele de grad fara sa echivalez cu gradul I ? Multumesc ft mult ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 6 Februarie 2023
Personalului didactic încadrat în învățământul preuniversitar, care a obținut titlul științific de doctor în domeniul în care poate fi încadrat sau în domeniul științelor educației și care îndeplinește cumulativ condițiile de formare inițială și condițiile de vechime la catedră de minimum 4 ani de la obținerea definitivării în învățământ, i se acordă gradul didactic I, în temeiul prevederilor unei metodologii specifice, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării.
Buna ziua.
Am o intrebare pentru dumneavoastră.
Am terminat FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ȘI ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI-DEPARTAMENTUL PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR ȘI PREȘCOLAR.
Am o vechime in învățământ de peste 12 ani,sunt TITULAR pe post, am DEFINITIVATUL și întrebarea mea este: dacă fac ȘCOALA DOCTORALA ,mi se echivalează și gradul II sau doar gradul I ????
Gradul II trebuie dat clasic și terminând ȘCOALA DOCTORALA, se echivalează DOAR gradul I ?????
Mă INTERESEAZĂ în mod special ,dacă se echivalează și gradul II ????
Multumesc!
Aștept răspuns!
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
Cârjaliu Claudia, utilizator
In conformitate cu prevedereile O.M.E.C.T.S. nr. 5561/2011, Art. 42. -alin. (1), ”personalul didactic incadrat in invatamantul preuniversitar care a obtinut titlul stiintific de doctor si indeplineste conditiile prevazute de art. 242 alin. (7) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, poate solicita echivalarea titlului stiintific de doctor cu gradul didactic I in domeniul stiintific al disciplinei/disciplinelor in care poate fi incadrat conform competentelor certificate prin diploma de licenta/master, potrivit Centralizatorului disciplinelor sau in domeniul stiintelor educatie
Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat art 14 legea 153/2017 aliss05 aliss05 Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1. Mentionez ca doctoratul ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind doctoratul prof. prof. Buna ziua! Sunt profesor itinerant de sprijin, in invatamtul special, titular, cu doctoratul in domeniul sociologie, la Universitatea din Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Titlul stiintific de doctor 2018 Silaghi Diana Silaghi Diana Buna ziua Sunt profesoara, am obtinut in acest an titlul stiintific de doctor in domeniul in care predau, nu am inteles prea corect daca , in urma echivalarii ... (vezi toată discuția)