Buna ziua!
Sunt profesor itinerant de sprijin, in invatamtul special, titular, cu doctoratul in domeniul sociologie, la Universitatea din Bucuresti, obtinut cf. OM 3356/21.03.2018. Am terminat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Specializarea Pedagogie, la Universitatea de Vest, Timisoara.
Mentionez ca nu doresc echivalarea gr. I, si doresc sa beneficiez de sporul de doctorat. ( am depus cerere in scris la scoala). In Consiliul de Administratie, directorul, mi-a motivat verbal ca nu poate sa-mi aprobe cererea, deoarece nu este domeniul meu de activitate...
Va rog, sa-mi comunicati, daca pot sa fiu platita conform studiilor! Am vreo sansa sa primesc acest spor?
OUG 20/2016
„Art. 191. - (1) Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor,
indiferent de data obţinerii acestuia, beneficiază de un spor de 15% din
salariul de bază/solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază/indemnizaţia
de încadrare, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul
ştiinţific sau conducătorul instituţiei apreciază că pregătirea doctorală este
utilă compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea persoana respectivă
b) nu a beneficiat de acordarea acestui spor sau nu i-a fost introdus în
salariul de bază, potrivit reglementărilor legale anterioare, ca sumă
compensatorie.
Cred ca, cuvantul "sau" din formularea dela alin a) va indica ca acordarea sporului in astfel de situatii este la latitudinea conducatorului unitatii.
Asta chiar nu stiu ! Nu-mi aduc aminte sa fi fost abrogata. Articolul citat de mine vine ca adaugire la aticolul 19 anterior. Acuma, stiti cum e, daca nu au buget suficient pentru asa ceva, se vor invarti dupa coada. Rectificari bugetare pozitive anul acesta nu cred ca vor fi,
OUG 20/2016 a fost modificata prin Legea 153/2017 care a abrogat art. I, I1, I2 şi III
Incepand cu data de 01.07.2017, personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. (art.14 alin.1 din Legea 153/2017)
Personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5561/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I. (art.14 alin.3 din Legea 153/2017)