avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul I?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul I?

Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua lege, dacă optez pt indemnizația doctorat, pierd gradul I, sporul pe care îl primeam pt aceasta treapta de salarizare sau pe amândouă? Dna director a scolii îmi cere sa aleg ori indemnizație ori grad, dar nu înțeleg, citind legea care este articolul unde scrie ca pierd acest grad, pt care am un ordin de ministru din 2013. Acesta se anulează? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 26 Septembrie 2017
Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.
(2) În situația cumulului de funcții, indemnizația prevăzută la alin. (1) se acordă, la cerere, numai de către angajatorul unde beneficiarul are funcția de bază declarată.
(3) Personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5561/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I.
Va cer scuze, am citit și eu aceste condiții articole, dar ele se aplica și celor care au susținut echivalarea anterior intrării în vigoare a legii 153? La aceasta întrebare v am rugat sa mi răspundeți. Altfel aceste articole le consider pt cei care abia acum decid sau nu echivalarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarile care le puneti in Forum ar trebui sa fie cat mai exacte si nu sa fie deduse din context ..

Potrivit art.15 alin.2 din Constituție , legea nu are efect retroactiv. Astfel, avand in vedere ca Legea 153/2017 a intrat in vigoare la 01.07.2017, art.14 se va aplica numai celor care solicita echivalarea incepand cu aceasta data (opinia mea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat art 14 legea 153/2017 aliss05 aliss05 Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1. Mentionez ca doctoratul ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind doctoratul prof. prof. Buna ziua! Sunt profesor itinerant de sprijin, in invatamtul special, titular, cu doctoratul in domeniul sociologie, la Universitatea din Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie doctorat barbuecaterina barbuecaterina Indemnizatia de doctorat de 50 % din salariu mediu brtut , conform Legii 153 /2017 , se aplica de la 1 iulie 2017 , sau 1 ianuarie 2018 ? (vezi toată discuția)