eram asociati sot sotie la srl 50% fiecare
sotul a decedat
nu avem copii
eu asociatul ramas in viata vreau sa dizolv societatea?
se poate?
ce trb facut pentru aceasta?
as sa-mi fac persoana fizica si mijloacele fixe de pe SRL sa le trec pe noua firma -persoana fizica
In mod normal trebuie sa vina la mostenire succesorii sotului, adica dvs. si sa intrati in posesia intregii societati dupa care sa dispuneti cum doriti de aceasta
nu am stiut de existenta parintilor (ascendenti privilegiati), in acest caz :
Daca alaturi de clasa a II-a de mostenitori este chemat la mostenire si sotul supravietuitor al defunctului, mai intai se stabileste cota ce se cuvine acestuia si restul se imparte intre mostenitorii din clasa a II-a.
Desi nu face parte din nici o clasa de mostenitori legali, sotul supravietuitor al defunctului concureaza cu oricare clasa chemata la mostenire. Cu alte cuvinte, sotul supravietuitor nu este inlaturat de la mostenire, dar nici nu inlatura de la mostenire rudele defunctului, indiferent din ce clasa fac parte.
Pentru a avea dreptul la mostenire, sotul supravietuitor trebuie sa indeplineasca, in afara conditiilor generale ale dreptului la mostenirea legala, o conditie speciala, sa aiba calitatea de sot la data deschiderii mostenirii.