buna ziua, va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare daca este posibil:tatal meu a decedat in noiebrie 2016, care este cota mea din masa succesorala, mentionez ca sunt singurul copil si mma mea inca traieste, deci suntem doar eu si mama mostenitori. multumesc
Buna ziua.
Articolele din Codul Civil, indicate mai jos sunt relevante pentru intrebarea dvs.:
Art. 972
Cota succesorală a soţului supravieţuitor
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului.
Descendenţii defunctului
Art. 975 Dreptul de moştenire al descendenţilor
(1) Descendenţii sunt copiii defunctului şi urmaşii lor în linie dreaptă la nesfârşit. (2) Descendenţii defunctului înlătură moştenitorii din celelalte clase şi vin la moştenire în ordinea proximităţii gradului de rudenie. Dispoziţiile art. 964 alin. (2) se aplică în mod corespunzător. (3) În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moştenire.
Succesiune
Ksapul
Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire
mary222
Buna ziua .As avea si eu o intrebare:tatal meu a decedat si casa si pamantul sunt pe numele lui.in urma lui a ramas mama,eu, fratele meu si un frate vitreg,As ... (vezi toată discuția)