avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act notarial consimtamant concepere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act notarial consimtamant concepere copil

Buna ziua,
as vrea sa aflu daca se poate face un act in fata notarului privind conceperea unui copil prin care tatal nu este obligat la pensie de intretinere si suport material daca cei doi o iau pe drumuri separate, declaratia fiind data de mama. Si daca se poate, este nevoie si tatal sa fie prezent in fata notarului sau e suficient un act de identitate?

Sau daca nu se poate asa, cum s-ar putea?

Ca sa va faceti o idee pe scurt: Femeia doreste, barbatul este/ar fi de acord dar fara ca el sa fie obligat la tot ce implica recunoasterea paternitatii in cazul in care lucrurile nu vor merge pe un fagas bun pentru cuplu.

Multumesc,
O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
n.a, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniela2016 , utilizator 10:36, 2 Februarie 2017
Nu cred ca se poate sa renuntati la niste drepturi care apartin copilului. Dvs. de principiu le exercitati in numele acestuia ca reprezentant legal, insa fara a putea dispune de ele, caci nu va apartin.
Raspuns simplu: nu se poate! Cauza actului juridic pe care ati dori sa l incheiati este imorala si atrage nulitatea actului juridic.
Domnisoara poate apela la o banca de sperma.
ContSters338589, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri.
Pe deoparte inteleg si mi se par corecte, pe de alta parte nu. Sunt convins ca sunt explicatii mai complexe vis-à-vis de masurile acestea (drepturi care apartin copilului), dar pe de alta parte iti ingradeste tie proprietatea fluidelor corpului si ceea ce faci cu ele.

Pana la urma si daca nu e consimtit de ambele parti, domnisoara ar putea face asta fara acordul tau, folosindu-se de tine ca o banca de sperma, fara ca tu sa stii.
Nu vreau sa par patetic sau rau intentionat cu postarea, dimpotriva, dar e ceva mai complicat decat as putea sa relatez aici.

De aceea si curiozitatea mea. Daca cumva mai aveti alte pareri, le astept!
n.a, utilizator
n.a a scris:

Pana la urma si daca nu e consimtit de ambele parti, domnisoara ar putea face asta fara acordul tau, folosindu-se de tine ca o banca de sperma, fara ca tu sa stii.

De aceea se recomanda sa fii cat de cat treaz cand intretii relatii sexuale si sa folosesti prezervative.
Tot de aceea orele de educatie sexuala ar trebui sa fie in programa obligatorie de la 14-15 ani (care e varsta legala pentru intretinerea relatiilor sexuale).
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea copilului chip2010 chip2010 tocmai am aflat de la persoana cu care am intretinut relatii sexuale acum ceva timp ca este insarcinata in 2 luni. ea a omis sa spuna ca nu mai ia ... (vezi toată discuția)
O minora de 17 insarcinata in 7 luni ma acuza ca sunt tatal copilului soraloredana soraloredana Am 21 de ani si in urma cu 6 luni circa am avut 2 intalniri amoroase cu o minora de 17 ani acum spune ca eu sunt tatal copilului .Care sunt obligatiile mele ? ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)