avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Computer Tomograf in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Computer Tomograf in bloc de locuinte

Locuiesc intr-un bloc relativ nou cu spatii comerciale la parter, in curs de vanzare si amenajare. De ceva timp se lucreaza la unul din spatii si am aflat din alte surse decat constructorul sau noii proprietari, ca se deschide o clinica medicala, care va avea si un computer tomograf. Spatiul in care va fi acest tomograf l-au amplasat in demisolul care este parcarea subterana a blocului. Au cumparat acolo 4 parcari, le-au zidit, au facut un acces prin planseul parterului si toate acestea fara sa ceara vreun acord din partea Asociatiei de Proprietari. Vrem sa-i impiedicam sa aduca acest tomograf in bloc din cauza, mai ales a radiatiilor si a trepidatiilor care le va produce. Avem vreo sansa sa-i impiedicam? Adaug ca am facut plangeri la Politie, au venit, au constatat, le-au dat o amenda (probabil nu aveu autorizatie pt lucrari) dar ei isi fac in continuarea treaba si din feb. 2017 vor deschide clinica. Pt tomograf au auzit ca vor face rost in 2 luni de autorizatie.
Cel mai recent răspuns: mihaella_u , utilizator 09:53, 13 Februarie 2017
Sesizati Directia de sanatate publica si CNCAN cu privire la amplasarea echipamentului in bloc de locuinte.
Am fost la DSP si pe ei nu-i intereseaza decat daca sunt respectate normele. Faptul ca e un risc, pe care suntem fortati sa ni-l asumam pe cine intereseaza? Pe mine nu m-a avertizat nimeni ca urmeaza asta. Acum ce fac? Vand apartamentul si ma mut altundeva? Chiar nu putem hotara noi ce se intampla in "casa" noastra? Eu am parcarea lipita de spatiul in care este tomograful. Nu trebuia macar pe mine sa ma intrebe cineva, sa-mi ceara acordul?
Va rog sa o luati ca o gluma pentru ca nu se poate glumi cu asa ceva ; pai v ati pus intrebarea cine o sa cumpere acel apartament ? cand veti fi intrebat de ce il vindeti , ce raspuns ii dati ?
Dar , pe mine ma surprinde faptul ce spuneti Dumneavoastra cu " gaurirea " planseului , va intreb : pentru acest lucru nu s a mai sesizat nimeni ? sau doar Dumneavoastra ca detineti acea parcare ? nu aveti presedinte , comitet executiv ? sau ...
Dupa cate stiu eu , exista un departament in primarii , ceva de genul disciplina in constructii , mai studiati pe internet pentru ca eu zic ca se poate rezolva cazul , dar insist :
- De ce tac cei pe care i ati ales .
A fost sesizat acel departament, au venit 2 agenti la fata locului si le-au dat o amenda. Muncitorii si-au continuat treaba nestingheriti imediat dupa ce au plecat. S-a sesizat si Presedintele Asociatiei si Comitetul si majoritatea vecinilor, dar lucrurile se pare ca nu merg cum vrem noi, ci cum vor altii mai mari. De la acel departament am primit un raspuns, in limita maxima oferita de lege, cum ca s-au luat masuri.

Si da, nu e de glumit, sunt lucruri serioase care merg ca multe altele la noi... ilegal si prost
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Solocitati parerea unui avocat , se gasesc chiar aici pe forum , parerea mea este ca acest caz se poate rezolva favorabil , dar costa si se poate recupera costul actiunii .
Succes .

Alte discuții în legătură

Constructie de extindere la bloc Lidia82 Lidia82 Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine forumul in care voi adresa intrebarile mele, va rog sa ma scuzati daca am gresit. Locuiesc in sectorul 5 al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un loc de parcare la parterul unui bloc (apartamentele ... Sosorin Sosorin Buna ziua, detin un loc de parcare la parterul unui bloc (apartamentele incep de la etajul 1 iar parcarea este libera avand in laterale cate o grinda de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. vecinul ... AnaActiv AnaActiv Bună ziua. Locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. Vecinul de la apartamentul alăturat a instalat pe peretele despartitor dintre proprietățile noastre ... (vezi toată discuția)