avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie de extindere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie de extindere la bloc

Buna ziua,

Nu stiu daca am ales bine forumul in care voi adresa intrebarile mele, va rog sa ma scuzati daca am gresit.

Locuiesc in sectorul 5 al capitalei, la parterul blocului meu un vecin a extins apartamentul sau in afara blocului, mai exact in gradina blocului, cu o suprafata de 44 mp, adica cu inca un apartament. Constructia este facuta din beton, cu geamuri, ca la carte. Peste aceasta constructie si-a pus o copertina din lemn si tabla. De aici au inceput problemele deoarece unitatile aparatelor de aer conditionat de la etajele superioare pica pe aceasta copertina facand zgomot iar vecinul nostru de la parter este foarte deranjat. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea obtinerii unei autorizatii pentru o suprafata atat de mare, mai ales ca acest vecin a spart in totalitate peretele care lega noua constructie de apartamentul sau. Din cunostintele mele, poate gresesc, se poate obtine autorizatie atat cat este suparafata balconului de la etajele superioare dar la noi nu este cazul, balconul fiind "incorporat" in apartament. Va multumesc pentru raspunsuri.
Lidia
Cel mai recent răspuns: Lidia82 , utilizator 19:58, 30 Iulie 2012
Desigur trebuie sa obtina un Certificat de urbanism!
Solicitati-i actele de autorizare a c-tiei deorece trebuia sa aiba si,,acordul Asoc de locatari,,;)
1-Sesizati oficial si solicitati precizari la reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=presedintele acesteia
2-Sesizati oficial directia corp control din cadrul primariei
Acel teren apartine ADP, trebuie sa sesizati ADP, Primaria Sector 5 si Inspectoratul de Stat in Constructii pentru modificarile pe care le-a facut apartamentului si pentru constructia (sigur ilegala) pe care a facut-o.
Si ca sa grabiti aceste demersuri e bine sa sesizati si presa. Ce-ati descris dvs este un caz senzational, mai senzational ca mersul pe apa.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Voi actiona conform sfaturilor dumneavoastra, mai putin cel cu sesizarea presei, zona in care locuiesc nu este una tocmai indicata pentru a se face valva pentru ca poate iesi o revolutie in toata regula la aparitia camerelor de filmat la acesti "minunati" vecini :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaje ilegal construite in curte comuna. buna ziua. va rog respectuos sa ma connsiliati in legatura cu ... Vlad Voicu Vlad Voicu Buna ziua. Va rog respectuos sa ma consiliati in legatura cu situatia in care ma aflu: Locuiesc intr-un bloc de P+2 etaje, 6 apartamente, pe raza ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu o copertina goodman goodman Am si eu o problema cu,copertina de la balcon pe care am pus-o acum 3-4 ani,partea proasta este ca este un singur bloc cu doua scari acum o saptamana cei din ... (vezi toată discuția)
autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)