avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am o problema cu o copertina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am o problema cu o copertina

Am si eu o problema cu,copertina de la balcon pe care am pus-o acum 3-4 ani,partea proasta este ca este un singur bloc cu doua scari acum o saptamana cei din scara de langa cea in care locuiesc eu au izolat blocul si m-am pomenit cu vecina de la etajul 3 la usa foarte revoltata ca sa imi tai din copertina ca o incurca pe dansa si ca la ploaie se prelinge apa pe perete, am stabili ca o sa gasim o solutie pe care o si gasisem intr-un final dar femeia si sotul dansei se incapataneaza sa imi tai eu din copertina fapt pentru care au facut si o plangere la primarie in acest sens (sunt curios cum se formuleaza: m incurca,copertina vecinului). Intrebarea mea este ce mi se poate intampla atata timp cat copertina mea nu este prinsa de blocul vecin ci de placa de la balcon dintre etaje,imi poate face primaria ceva?Ma poate abliga sa o dau jos? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:38, 5 Octombrie 2010
Art 11 din L nr 230/2007 (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale,cu respectarea prevederilor referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive,fara apune in peroicol integritatea structurala a acladiri sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

Prin copertina montata de dvs pe exteriorul imobilului ,respectiv pe partea comuna ,ati adus modificarea aspectului exterior al imobilului
Daca amplasarea copertinei pe partea comuna ,nu a fost executata in baza documentelor emise de autoritatea publica locala,exista posibilitatea ca aceasta sesizata ,sa aplice sanctiuni si sa dispuna dezafectarea acesteia
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
copertina este prinsa de placa de la balcon,ce dintre etajul 3 si 4, nicidecum de scara vecina deci acolo este in aer pur si simplu, singurul care ar putea sa imi faca plangere ar fi vecinul de la etajul 4 dupa parerea mea, vecin care a inceput sa rada cand i-am zis chestia asta.
Sesizarea celor de la primarie, a serviciului Disciplina in constructii poate sa o faca oricine, orice vecin sau orice trecator pe langa blocul dumneavoastra. Cei sesizati pot sa verifice si sa va dea un termen sa intrati in legalitate. Asta inseamna ori sa daramati copertina de acolo, ori sa obtineti toate aprobarile, proiect... Se poate lasa cu amenda si/sau plata unor taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. in urma ... Disa84 Disa84 Buna ziua! Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma cu 25 de ani, vecinul de deasupra, a venit la parintii mei sa ii intrebe daca ii deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor. recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ... madalinams madalinams Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ca un rulou din panza, intr-un bloc nou. Inainte sa o comand nu era infiintata asociatia de ... (vezi toată discuția)