avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TV A 19 %
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TV A 19 %

Buna seara.

Doresc sa achizitionez un apartament in valoare de 60.000 Euro,vreau sa precizez ca am cumparat cu 2 ani in urma o garsoniera cu 5 % tva.

Acum legal ar trebui sa cumpar cu 19% tv a ,la suma de 60.000 este o suma destul de mare in plus.

Exista legal o metoda sa ocolesc tv a acesta?

Dar daca la notar as spune ca nu am mai cumparat cu 5%,cine ma poate verifica ,se verifica ?

Multumesc o seara buna
Cel mai recent răspuns: IronMemo , utilizator 16:43, 9 Februarie 2017
Va dati seama ca este fals in declaratii si uz de fals.

Poate sa il cumpere alta persoana care nu a mai achizitionat cu 5%. Si apoi vi-l revinde. Veti plati doar taxele notariale inca o data.

Cod fiscal:

ART. 111 - Definirea venitului din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal

(1) La transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzacției a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns.Dar cand se verifica ,cand il bagi la primarie sau cum?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica la vanzarea unui imobil 2019? iulian p iulian p Buna ziua! Imi puteti spune va rog ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica in cazul vanzarii unui imobil achizitionat in 2007 prin credit bancar? ... (vezi toată discuția)
Se datorează impozit pe profit la înstrăinarea unui imobil din două avute în proprietate? IuliaAric IuliaAric Dupa noile legi , daca esti propietarul a doua apartamente si vinzi unul din ele cat impozit pe profit trebuie platit pa Anaf? (vezi toată discuția)
Contributii Liliana2007_01 Liliana2007_01 Ce contributii si taxe trebuie sa platesc in situatia in care vand un imobil? (vezi toată discuția)