avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pusca cu aer comprimat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pusca cu aer comprimat

As dori sa imi spuneti si mie daca o arma defecta cu aer comprimat, o pot detine ca arma de panoplie, fara acte si autorizatii ca cele pentru arme de colectie !? As dori sa o achizitionez din Spania si fiind defecta iar legislatia lor nu obliga sa ai autorizatie de la politie, nu elibereaza decat bonul de casa si eventual un bilet ca nu este functionala !!! Eu doresc sa o folosesc ca o arma de panoplie ne functionala, doar ca forma, pentru expus pe perete intr-un cadru rustic, este vre-o problema !? Va multumesc !!!
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
ContSters420456, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gorea Grigore , utilizator 00:07, 3 Februarie 2017
Studiati LEGEA Nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor actualizata ianuarie 2016) Capitolul I
Pentru arma de panoplie,este necesar sa detineti permis colectionar sau certificat de detinator
Colectionar de arme - persoana care deţine ori intentionează să deţină arme în colecţie şi care a dobândit, în conditiile legii, un atestat de colecţionar.
Şi pentru o armă cu aer comprimat, la noi în țară este nevoie de autorizație (chiar dacă arma este defectă şi iniferent dacă este pentru uz sportiv sau pentru panoplie), respectiv autorizație de cupărare (şi după cumpărare), autorizație de deținere. Aceste se eliberează de serviciul specializat, din cadrul poliției județene, în raza căruia aveți domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme cu aer comprimat ContSters223863 ContSters223863 am cumparat in Italia(unde locuiesc)un pistol cu aer comprimat marca Walther CP99 cal 4.5 mm.Aici armele cu aer comprimat le poti cumpara doar cu cartea de ... (vezi toată discuția)
Pușca aer comprimat MariusCrz MariusCrz Salut. Am înțeles că nu pot deține o armă cu aer comprimat cal. 5.5 de exemplu decât dacă sunt legitimat la un club de tir sportiv sau daca sunt ... (vezi toată discuția)
Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)