Buna ziua,am si eu o intrebare,am o rata de 620 de lei lunar si am facut greseala sa fiu giranta la un coleg care nu si-a platit rata si mi-a venit proprire pe salar ,iar contabila mea mi-a zis ca trebuie sa imi traga 1/3 din salar pentru colegul meu ne mai tinand cont si de rata mea,mentionez faptul ca am un salar de incadrare de 1690 de lei.As dori sa stiu daca este corect,deoarece nu raman lunar cu aproape nimic din salar si platesc o multime de bani pentru colegul care a folosit acei bani,Va multumesc
Din cazurile pe care le-am intalnit va pot spune urmatorul lucru:
1. Atunci cand vi se face poprire pe salariu , angajatorul va calculeaza conform salariului pe care dvoastra il aveti si se retrage suma de 1/3 din salariu , nu mai mult de 1/2 daca aveti mai multe popriri.
Daca acea rata pe care dvoastra o aveti o platiti dupa ce incasati salariu si nu va este oprita direct atunci contabila dvoastra procedeaza corect .
Revin, deoarece as mai dori inca o informatie. Salariul net din statul de plata al unitatii, este de 1400 lei. Din aceasta suma mi se retine 620 lei (rata personala) si inca 400 lei proprire pentru colegul meu, astfel pentru subzistenta mi se vireaza pe card suma de 380 lei. Este corect? Contabilul unitatii sustine ca dansul procedeaza corect, conform legii.
Poprire
andreeaene
Buna seara
Am o poprire pe conturi.
Executorul îmi va popri o treime din salariu sau va tine cont că din salariu mai am de achitat și alte rate și mai ... (vezi toată discuția)