avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprirea pe salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprirea pe salar

Buna ziua,am si eu o intrebare,am o rata de 620 de lei lunar si am facut greseala sa fiu giranta la un coleg care nu si-a platit rata si mi-a venit proprire pe salar ,iar contabila mea mi-a zis ca trebuie sa imi traga 1/3 din salar pentru colegul meu ne mai tinand cont si de rata mea,mentionez faptul ca am un salar de incadrare de 1690 de lei.As dori sa stiu daca este corect,deoarece nu raman lunar cu aproape nimic din salar si platesc o multime de bani pentru colegul care a folosit acei bani,Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:01, 4 Februarie 2017
Buna ziua,

Din cazurile pe care le-am intalnit va pot spune urmatorul lucru:

1. Atunci cand vi se face poprire pe salariu , angajatorul va calculeaza conform salariului pe care dvoastra il aveti si se retrage suma de 1/3 din salariu , nu mai mult de 1/2 daca aveti mai multe popriri.
Daca acea rata pe care dvoastra o aveti o platiti dupa ce incasati salariu si nu va este oprita direct atunci contabila dvoastra procedeaza corect .
rata mi se trage direct din salar,nu o achit eu din mana
Revin, deoarece as mai dori inca o informatie. Salariul net din statul de plata al unitatii, este de 1400 lei. Din aceasta suma mi se retine 620 lei (rata personala) si inca 400 lei proprire pentru colegul meu, astfel pentru subzistenta mi se vireaza pe card suma de 380 lei. Este corect? Contabilul unitatii sustine ca dansul procedeaza corect, conform legii.
Și rata personală este mai mare de 1/3. Pentru 2 popriri la 1400 lei maximul cât se poate popri stabilit de lege este 700 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns urgent! s_alice s_alice Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta ... (vezi toată discuția)
Poprire andreeaene andreeaene Buna seara Am o poprire pe conturi. Executorul îmi va popri o treime din salariu sau va tine cont că din salariu mai am de achitat și alte rate și mai ... (vezi toată discuția)
Girant executat silit aurelia_a85 aurelia_a85 In martie 2012 m-am pus girant CAR pentru un coleg, a luat 7500 lei. Acum, in martie 2014 am primit instiintare ca nu si-a achitat ratele stabilite si ca daca ... (vezi toată discuția)