Deci vreau sa ma mut la tara si sa deschid o locatie, vreau sa fie un magazin mixt, mini-restaurand si un magazin mic pentru inustriale, bine inteles fiecare va avea spatiul lui separat. Si fiind prima mea incercare de genul ma gandeam sa incep ca SRL-D micro pentru a avea posibilitatea si sa aplic la niste fonduri pentru antreprenori debutanti, insa am itneles ca dupa 3 ani de SRL-D voi fi obligat sa ma schimb pe SRL, si as dori sa stiu daca voi mai putea sa fiu o microintreprindere si dupa aceasta schimbare. Sper ca mi-am transmis nelamurirea mea destul de clar. Multumesc anticipat!
În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) a realizat venituri, altele decât cele obținute din desfășurarea activităților, prevăzute la art. 48 alin. (6);
b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanță și management, în proporție de peste 80% din veniturile totale; Norme metodologice
c) a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;
d) capitalul social al acesteia este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale;
e) nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii.