avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca unic la nivel national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca unic la nivel national

Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 20112014 , Art. 51, lit c).

Art. 51:
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate. mai este valabil si pe anul 2017? Ce pot face daca insttutia la carr laucrez mi-a refuzat odata cererea pe motiv ca nu ar mai fi valabila si pe anul acesta. Va rog sa imi raspundeti si cu ce lege pot sa mai adaug la acea cerere pt a fi aprobata. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 3 Februarie 2017
Incepand cu 01.01.2011 , nu mai exista contract colectiv incheiat la nivel national ... ceea ce ati postat dvs nu a intrat in vigoare , acel CCMN nu a mai fost inregistrat la Ministerul Muncii.

Acordarea ajutorului de nastere este obligatorie pentru angajator numai in situatia in care este reglementat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are vreo obligatiae in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national Marina_M Marina_M Buna ziua, Sunt salariata de mai bine de 12 luni, momentan in concediu prenatal si as dori sa ma lamuresc cu privire la cateva aspecte din cadrul ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate,pentru nasterea fiecarui copil nogti nogti Buna ziua, Va rog ajutati-ma si pe mine. Vreau sa stiu daca dupa CCMUNN 2011-2014 mai este valabil acest articol (art. 51, lit. C): de a se acorda un salariu ... (vezi toată discuția)