avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere la munca. Au voie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere la munca. Au voie?

Buna ziua. Va rog a ma lamuri cu o treaba destul de stresanta pentru mine. Lucrez la o sala de jocuri de nororoc. Evident ca sunt montate camere de supraveghere pentru orice pericol. Insa, de 2 luni, au angajat o firma sa ne supravegheze non-stop. Si ne tot suna, sa nu mai stau pe telefon, sa nu stau la tigara, sa nu mai vorbesc, sa etc.. mentionez ca nu ma deranjeaza ca imi atrage atentia, nu asta e important, dar oricum nu e un flux mare de oameni in sala, dar nici nu abuzez de telefon sau tigara. Insa, problema mea e ca sunt stresata ca ma simt urmarita. Iar eu nu am semnat nimic cum ca as fi de acord sa fiu supravegheata. Este legal din partea angajatorilor mei sau nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 3 Februarie 2017
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E permisa supravegherea angajatilor in birouri? Bagdad92 Bagdad92 Lucrez intr-un hipermarket si am camera de supraveghere in birou care functioneaza non stop si este urmarita de catre sef si de catre un dispecerat extern. Ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio-video in cancelarie, legal sau abuziv? oanabadger oanabadger Buna seara. Lucrez la o scoala privata unde exista camere de supraveghere audio-video peste tot: sali de clasa, holuri, cantina, inclusiv cancelarie. In ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video ContSters322298 ContSters322298 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este legal sa fii supravegheat audio-video in birou ori in sala de clasa. Aici ma refer la invatamant, la scoala. 1. ... (vezi toată discuția)