avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa renunt la partile mele sociale.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa renunt la partile mele sociale.

Sunt asociat intr-un SRL cu 45% (9 parti sociale). Partenerul meu are 55% (11 parti sociale). Tot el detine si functia de administrator al firmei. Activitatea economica nu este deschisa. Firma are 1 an si 2 luni de la infiintare. Avem o amenda de de 1 milion pentru neprezentare la administratia financiare pentru a depunde declaratiile de tva si impozit. Doresc sa ies din firma. Daca partenerul meu nu doreste sa primeasca partile mele sociale ce pot face? Aveti idee cam cat m-ar costa si la cine as putea apela?
Cel mai recent răspuns: user1984 , utilizator 13:38, 6 Decembrie 2005
fa-i asociatului tau o notificare pentru convocarea AGA si propune-i sa cumpere partile sociale care iti revin, consemneaza refuzul sau intr-un proces verbal, apoi cauta un alt cumparator al partilor sociale (o tertza persoana). care este pretul unei parti sociale?
in cazul in care asociatul tau nu vrea sa iti cumpere partile sociale tu le poti vinde ubei terte persoane. numai ca ai grija sa indeplinesti toate formalitatile impuse de legea 31/1990.
in legatura cu costurile unei astfel de operatiuni, depinde: trebuie sa autentifici un contract de cesiune al partilor sociale, un act aditional de modificare a actului constitutiv si mai sunt si taxele de registrul comertului, pentru ca trebuie sa inregistrezi modificarea la ONRC.
Pretul unei parti este de 100 de mii de lei vechi. firma are capitalul minim social. si ma intereseaza cazul in care nici o alta terta persoana nu doreste sa cumpere. Adica nu vreau sa tarasc pe nimeni cu forta in aceasta firma. Ideal ar fi sa se inchida. Ce este AGA? Si care ar fi costurile inca o data? Si cat ar dura toata operatiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma dandelca dandelca Buna ziua.As vrea sa preiau o firma care nu are dotari si as vrea sa stiu ce acte si bani ami trebuie. (vezi toată discuția)
Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)