avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Nelamurire scutire impozit auto persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Nelamurire scutire impozit auto persoana cu handicap

Buna.Detin o masina care urmeaza sa fie inmatriculata.Fratele meu este persoana cu handicap de gradu 1 cu insotitor.As dori sa inmatriculez masina pe numele lui deoarece sunt scutit de impozit care valoreaza 2500 lei,dar asigurarea este si ea mare 2000 lei deoarece fratele meu are 23 ani.In legescrie"b) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat" .Ce inseamna sa fie in coproprietate? Poate insotitoru (adica mama) sa detina masina impreuna cu fratele meu cea ce ar insemna ca nu platesc impozit si asigurare sa fie mai mica (mama are 40 de ani)???

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap Rishky Rishky Buna ziua, Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)