avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp liber intre intervale lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp liber intre intervale lucrate

Buna ziua,

Am o intrebare legata de programul de lucru de la firma la care lucrez si am nevoie va rog de sprijinul dumneavoastra.

Lucrez in departamentul IT al unei firme.
Avem program luni-vineri in 2 schimburi: 8-17 sau 10-19 (8 ore + pauza de masa de 1 ora obligatorie)
In afara de aceasta trebuie sa fim la dispozitia firmei 24 de ore din 24 timp de 7 zile (tot a doua saptamana de persoana) - "on call". Pentru aceasta avem telefon de serviciu si in caz de apel pe acel telefon trebuie sa ne ocupam de situatiile aparute, exact ca in orele normale se serviciu.

O situatie concreta:

Joi am lucrat intre orele 10-19.
Eram in saptamana de on call si noaptea am fost nevoita sa lucrez intre orele 22:00 - 01:00 si 06:00 - 07:00.
Vineri la ora 10 dimineata a trebuit din nou sa fiu la servici.

Situatia aceasta nu este singulara si imi afecteaza programul de odihna. Efect secundar este si oboseala la locul de munca, ceea ce poate duce la neatentie si chiar si accidente de munca.

In ce masura este reglementat prin lege cat timp liber trebuie sa am intre aceste ore efectiv muncite in regim "on call" si tura normala de 8 ore?
Ce drepturi am vizavi de angajator?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Kryptonick Kryptonick Buna As avea o intrebare privitor l orele suplimentare Lucrez la o firma unde se lucreaza in 3 schimburi. Pentru ca un coleg este in concediu lucram 12 ore ... (vezi toată discuția)
Program de lucru . taurel44 taurel44 Buna ziua ! Muncesc la o firma de paza si am unele nelamuriri , la unele din ele poate o sa primesc un raspuns aici . Sunt angajat cu doua contracte de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)