avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionari conform Deciziei CCR nr.794/2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionari conform Deciziei CCR nr.794/2016

Avand in vedere ca prin Decizia Curtii Constututionale nr.794/2016 prin care a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.3*2 alin (1*2) din OUG 57/2015, constatandu-se ca acestea sunt neconstitutionale, iar conform art.147 din Constitutia Romaniei ordonantele care sunt constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 zile de la publicarea in MO, in acest caz 5 februarie 2017. Dupa aceasta data se poate aplica ordonanta modificata?
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 13:24, 11 Februarie 2017
Dupa data de 05.02.2017, numai art.3*2 alin (1*2) din OUG 57/2015 nu se mai poate aplica.
Asta ar insemna ca la stabilirea salariului la nivelul maxim al functiei pentru functionarii publici din 01.08.2016, se iau in calcul si drepturile stabilite prin hotarari judecatoresti (oug 20/2016 care modifica oug 57?2015)?
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
elisa_2000, utilizator
Da, dar numai in institutiile unde exista astfel de cazuri.
Tin sa va contrazic, sa o luam in ordine; CJA Vrancea cu ceva timp in urma, a majorat salariile in urma unor sentinte judecatoresti ce vizau acordarea de sporuri, indemnizatii, etc, rezultand o crestere salariala neta medie de aprox.75 % fata de salariile avute anterior, ajungandu-se astfel la cel mai mare nivel de salarizare din tara(la nivel de familie ocupationala). A urmat Decizia CCR in baza careia la momentul de fata sunt mai multe Consilii judetene care au achiesat la prevederile acesteia si au majorat salariile aducandu-le la nivelul CJA Vrancea dar neavand ca temei hotarari judecatoresti(ci doar Decizia CCR). Probabil in viitorul apropriat va porni la nivel national un tavalug al uniformizarii salarizarii la nivelul maxim mentionat anterior, care are ca temei legal prevederile Deciziei CCR.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
adin67, utilizator
Acum am recitit punctul 32 al deciziei Curtii Constitutionale si se pare ca aveti dreptate... insa sincer, nu-i vad aplicatia practica, mai ales la autoritatile administratiei publice locale: cine centralizeaza drepturile salariale obtinute prin hotarari judecatoresti de salariatii din primarii, pentru a se putea face o reincadrare pe nivelul cel mai ridicat dpdv salarial al fiecarei functii in parte??

Alte discuții în legătură

Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie curtea constitutionala andreidorin andreidorin As dori sa stiu daca Decizia Curtii Constitutionale se aplica si pentru angajatii din primarie? (vezi toată discuția)
Decizia ccr nr.794/2016 henriettebondar henriettebondar Autoritatile locale pot aplica prevederile Deciziei CCR 794/2016? Avand in vedere ca nici Guvernul nici Parlamentul Romaniei nu a emis in termenul prevazut ... (vezi toată discuția)