avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota de tva la tiparire brosuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota de tva la tiparire brosuri

Tiparirii si furnizarii celor tiparite se aplica cota de tva de 5%?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:28, 6 Februarie 2017
Potrivit codului fiscal, art 291, alin 3
[ link extern ]
(3) Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri și prestări de servicii:

a) manuale școlare, cărți, ziare și reviste, cu excepția celor destinate exclusiv sau în principal publicității;

din norme:
[ link extern ]
38. (1) Cota redusă de 5% prevăzută la art. 291 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal se aplică pentru livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, inclusiv pentru cele înregistrate pe suport electromagnetic sau pe alte tipuri de suporturi. Cărțile și manualele școlare sunt tipăriturile care au cod ISBN, inclusiv partiturile muzicale imprimate care au cod ISMN, indiferent de suportul pe care sunt livrate. Ziarele și revistele sunt orice tipărituri care au cod ISSN, indiferent de suportul pe care sunt livrate. Nu se aplică cota redusă a taxei pe valoarea adăugată pentru livrarea de cărți, ziare și reviste care sunt destinate în principal sau exclusiv publicității. Prin sintagma în principal se înțelege că mai mult de jumătate din conținutul cărții, ziarului sau revistei este destinat publicității. De asemenea, nu se aplică cota redusă a taxei pentru livrarea de cărți, ziare și reviste, în cazul în care acestea sunt furnizate pe cale electronică, operațiunile fiind considerate prestări de servicii, conform art. 7 alin. (2) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 282/2011 al Consiliului din 15 martie 2011 de stabilire a măsurilor de punere în aplicare a Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru vanzare carte in format electronic crisandr crisandr As dori sa stiu daca se percepe TVA respectiv ce procent din pretul final in cazul in care doresc sa vand carti in format electronic pe un site web propriu. Nu ... (vezi toată discuția)
Aplicare cota redusa 5% tva reviste, manuale, carti cu cod isbn/issn daniel@masterprint.ro daniel@masterprint.ro Suntem o tipografie care tiparim printre altele carti, reviste, manuale cu cod ISBN/ISSN pentru clientii nostri. In sensul art.291(3) CF, pentru a aplica cota ... (vezi toată discuția)
Tva tipografii krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, ce cota de TVA se aplica de catre tipografii, pentru tiparirea unei carti care are numar ISBN? Va multumesc (vezi toată discuția)