avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog, urgent, executare silita asupra rudelor de ...
Discuție deschisă în Executare silită

va rog, urgent, executare silita asupra rudelor de gradul 1???

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema:
In martie 2008 am contractat un credit de la o banca, am platit ratele la zi, nu am avut intarzieri, pana in ianuarie, cand am fost disponiibilizata. Intre timp, in mai, mi-am gasit un loc de munca, chiar daca e la negru, am mai achitat din datorie, dar nu intr-atat incat sa ajung la zi.
Astazi ma suna de la banca sa imi spuna ca trebuie urgent sa mai achit macar jumatate din suma restanta, pentru ca daca nu se va face executare silita asupra rudelor de gradul 1 (parinti).
Mentionez ca nu am carte de munca in acest moment, nu am nici un fel de proprietati pe numele meu, contractul de credit este unul de nevoi personale negarantat( adica am participat doar cu venitul meu, fara al parintilor si fara alti giranti sau codebitori, iar in contract nu scrie ca se face executare asupra rudelor de gradul 1, mai ales ca nu au participat cu nimic la credit si nici nu au semnat).
se poate face executare silita in acest caz, asupra rudelor de gradul 1?
astept un raspuns urgent
va multumesc
Nu, nu se poate face executare silita asupra rudelor de gradul 1, mai ales ca nici nu au calitatea de codebitori. In plus daca nu aveti nici o instiintare de incepere a executarii silite, nu cred ca sunteti in faza de executare silita, ci doar au vrut sa va sperie. Daca ajungeti si la faza de executare silita aveti posibilitatea de a face contestatie la executare. In plus, mai puteti merge la banca si solicitati reesalonarea platilor, avand in vedere ca sunteti disponibilizata. Succes !!!
in masura in care parintii dvs nu au calitatea de codebitori, banca nu poate solicita demararea procedurilor de executare silita asupra lor !!
au vrut probabil sa va "sperie "putin , pt a va determina intr-un fel sau altul sa procedati la achitarea ratelor restante .
daca se ajunge la executarea silita a dvs, aveti posibilitatea de a face contestatie la executare .

nu va bazati pe faptul ca nu aveti bunuri in proprietate, si ca banca nu are ce sa execute !!
BUNA ZIUA. AM SI EU NEVOIE DE UN RASPUNS URGENT
IN 2005 AM FACUT UN CONTRACT DE IMPRUMUT CU BANCA ROMANEASCA. NU AM MAI PUTUT PLATI.
ACUM DOSARUL SE AFLA LA EOS KSI SI AS VREA SA STIU DACA AU DREPTUL SA MEARGA LA PARINTII MEI SA LE SPUNA CA DACA NU PLATESC IN 5 ZILE VIN SA LE FACA EXPERTIZA LA CASA.
MENTIONEZ CA PARINTII MEI NU AU FOST CODEBITORI LA CONTRACT SI DE ASEMENEA NU AM NICI UN BUN PE NUMELE MEU.
NICI NU MAI LOCUIESC CU PARINTII MEI DE 5 ANI.
VA ROG MULT SA MI SPUNETI SI MIE DACA SE POATE CE SOLUTIE AM SI SA MI SPUNETI CE ARTICOLE DIN CODUL PENAL POT FOLOSI ATUNCI CAND VORBESC CU EI.
DORESC SA I SUN AZI PENTRU CA I A SPERIAT FOARTE RAU PE PARINTII MEI.
ESTE FFFF URGENT.
VA MULTUMESC MULT.
Daca nu sunt codebitori in contractul de credit, nu au voie sa le vanda bunurile.
Astea sunt tehnicile recuperatorilor: fac presiuni ..poate, poate se sperie debitorul si plateste!
Nu aveti ce sa le faceti ptr,. ca folosesc aceste tehnici. Doar sa-i ignorati!
Va expuneti personal datorita neplatii creditului. Asta inseamna, in situatia data ca se va putea infiinta, cel mult, o poprire pe veniturile dvs. prezente si viitoare.
Partea a doua a problemei ar putea fi contracarata prin opunerea celor care va deranjeaza parintii a art. 193 C. pen. adica amenintarea, in sensul de a se savarsi o fapta pagubitoare indreptata impotriva parintilor dvs.
Incercati sa faceti o plangere penala impotriva firmei de recuperare.
De cele mai multe ori este suficient pentru a le canaliza actiunile spre caile recunoscute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea pb.: in 2008 am girat pe cineva, o ruda apropiatala un credit de nevoi pers. cu ipoteca.In 2010 cand eu am vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)