avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare conducere sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare conducere sindicat

Care sunt pasii pentru schimbarea conducerii sindicatului? Puteti sa ma ajutati cu modele de documente care trebuiesc intocmite (convocator intocmit de salariati pentru adunarea generala a membrilor de sindicat cu ordine de zi, proces-verbal de constiuire a adunarii general, etc). Va multumesc amticipat
Cel mai recent răspuns: mihaelacalin2009 , utilizator 20:15, 7 Februarie 2017
Convocarea unei adunari generale a membrilor de sindicat si pe ordinea de zi sa fie trecuta schimbarea conducerii si alegerea uneia noi.
Cred ca ar trebui, mai intai, sa studiati Statutul Sindicatului. In Statut sunt reglementate modalitatile de convocare a unei adunari generale ( mai mult ca sigur ca va fi una extraordinara ), de alegere a unei noi conduceri a Sindicatului, cvorumul necesar pentru o asemenea actiune. Pasii indicati de maestrul @freelis , foarte corecti, trebuiesc urmati in functie de prevederile din Statutul Sindicatului.
Suntem 125 de angajati si vrem sa schimbam conducerea sindicatului. Nu avem in posesie statutul sau regulamentul sindicatului. Am facut un convocator in care am scris data, ora, locul intalnirii, oridinea de zi adi a schimbarea si alegerea altei condu eri si semnaturile salariatilor, pe care vrem sa il dam presedintelui de sindicat
Am nevoie de un model de pv de sedinta in care sa specificam noua conducere. Cum se face alegerea conducerii? Se fac propuneri din partea salariatilor si apoi se voteaza prin vot secret? Cate pers trebuie sa fie desemnate? Este suficient pres, 2 vicepres si un secretar care sa fie s cenzor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 54/2003 geamby geamby Membrii sindicatului din care fac parte sunt nemultumiti de conducerea sindicatului deoarece: - nu s-a facut nicio sedinta de sindicat de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Activitate sindicala printesa2000 printesa2000 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca o asociatie sindicala (infiintata intr-o unitate ce are ca obiect de activitate administrarea resurselor naturale ale ... (vezi toată discuția)
Schimbarea conducerii unei asociatii nonprofit ClauPreda ClauPreda Va rog sa ma lamuriti in legatura cu actele necesare pentru schimbarea conducerii unei asociatii. Iar in cazul persoanei care depune actele cine il ... (vezi toată discuția)