avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa facem sa fim in siguranta. soacra mea nu ma agreaza si nu vreau sa ma trezesc in strada maine poimaine.cand se mai enerveaza spune ca vinde etc .care sunt drepturile sotului si ce acte trebuie sa facem sa fim in siguranta .mentionez ca avem 2 copii si stam in casa mostenita de soacra de la mama sa cu acte .
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:54, 7 Februarie 2017
casa fiind mostenita de soacra de la maam ei este bun propriu al soacrei, deci in masa succesorala dupa socrul dvs nu intra si casa ci eventual imbuntatiri aduse casei in timpul casatoriei socrului cu soacra dvs. deci ar putea sa vanda casa fara probleme.
daca acea casa era achizitionata in timpul casatoriei de ambii soti intra cota de 1/2 in masa succesorala dupa socrul dvs. Insa bunurile mostenite sunt proprii.
ce se intampla dupa decesul soacrei
ce drepturi are sotul dupa moartea soacrei
dupa decesul soacrei se dezbate mostenirea si daca in masa succesorala se va mai afla imobilul o sa l mosteneasca fiul.
Inseamna ca bunica sotului a facut din timpul vietii acte pe numele ambilor socri.
Daca soacra dvs a mostenit casa de la mama ei, socrul nu prea are ce cauta in ecuatie, iar imobilul este bunul propriu al soacrei.
Trebuie sa va interesati ce fel de acte detine soacra: contract de vanzare cumparare sau certificat de mostenitor.
Daca are contract de vanzare cumparare, atunci trebuie dezbatuta succesiunea pe jumatatea socrului. Din aceasta jumatate, soacra are 1/4, iar sotul dvs 3/4.
Dar soacra mai are si jumatatea ei de drept. Deci raportat la intregul imobil, soacra are 5/8 , iar sotul dvs 3/8.
Daca are certificat de mostenitor, imobilul e bunul ei propriu.
In ambele situatii, soacra cam are dreptul sa faca ce doreste cu proprietatea ei, implicit sa va evacueze.

Alte discuții în legătură

Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)