avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
o persoana a terminat liceul, a intrat in somaj, apoi a satisfacut stagiul militar obligatoriu dupa care s-a incadrat in munca. Tinand cont ca, perioada in care a beneficiat de somaj , precum si perioada in care a satisfacut stagiul militar sunt perioade anterioare incadrarii in munca, pot constitui cele doua perioade vechime in munca in vederea calcularii sporului de vechime. Precizez ca ma refer strict la vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime si nu ca stagiu de cotizare pentru calcularea pensiei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 7 Februarie 2017
1. Numai somajul acordat in baza Legii nr.1/1991 constituie vechime in munca.

Perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj, potrivit Legii 76/2002, nu constituie vechime in munca (de la 01.03.2002).

2. Art. 20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...
Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada stagiului militar pana la 01.04.2001 constituie vechime in munca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Efectuarea stagiului militar in economia nationala IOANBIRLEA IOANBIRLEA am efectuat stagiul militar efectuand activitatati in economia nationala va rog sa a-mi comunicati legea care reglemeneaza drepturile care mi se cuvin (vezi toată discuția)