avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare hotarare judecatoreasca definitiva

Se poate cere reincredintarea minorului de 4 ani catre parintele nerezident pe motiv ca parintele rezident refuza sa prezinte copilul la programul de vizita?
Mentionez ca parintele nerezident nu a vazut copilul de 3 ani de zile, intrucat mama refuza sa fie prezenta acasa sau nu deschide usa cand se prezinta tatal pentru programul de vizitare, stabilit de instanta de judecata. Hotararea este definitiva. Pensie alimentara platita la zi. Mama si copilul imposibil de gasit la domiciliu. Posibil mutata la o adresa necunoscuta. Parintii si bunicii fostei sotii refuza sa spuna unde este mama (este plecata, nu stiu unde este, nu am mai vorbit cu ea de luni de zile... motivatii din acestea. Exista p.v. incheiate la politie in acest sens. Am si p.v. de la protectia copilului DGASPC, ca mama si familia ei au refuzat colaborarea. Nu exista niciun motiv intemeiat (alcool, violenta...) care sa poata fi invocat de aceasta. Pur si simplu a parasit domiciliul conjugal fiindca s-a "incardit cu un coleg de munca". Am lasat-o sa plece in ideea ca nu-mi va restrictiona dreptul de a avea legaturi parintesti cu fiul meu.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele ... (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)