avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea 257/2013 norme de aplicare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea 257/2013 norme de aplicare

As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua lege prevede pentru parintele nerezident, dreptul de a solicita DGASPC monitorizarea programului de vizitare al minorului. In schimb, parintele rezident nu are aceiasi posibilitate.Exista prin urmare cazul, in care parintele nerezident, acceseaza discretionar programul de vizitare, si in rarele ocazii, in care vine la program, solicita sa fie "monitorizata" desfasurarea programului, incercand fireste, sa demonstreze o pretinsa culpa a mamei! Fireste ca mama, neintuind daca in aceasta luna, sau in acest anotimp, taticul va catadicsi sa vina or ba, isi permite sa-si faca propriul program cu copilulul, nu sa stea consemnata in casa la dispozitia "taticului". Domnul trimite de fiecare data un mail, cum ca vine la ora si in ziua prevazute in hotarare. De venit insa, vine arareori. Mama incearca sa se apere explicand situatia. "Taticul" raspunde ca el vine in mod regulat si ca mama nu e acasa. Acum "tati" si-a gasit o noua jucarie, anagajatii de la DGASPC. Acestia vin cu el de mana, atunci cand domnul ii cheama. Mama ce sa faca? Cum sa se apere? Totusi esenta unui drept este exercitarea lui cu buna credinta si fara sa stanjeneasca dreptul celuilalt (cum ar fi al mamei si al copilului de a duce o viata normala, nu tintuiti in casa la cheremul "taticului"). Cum prevede legea ca incepe o astfel de monitorizare? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:03, 9 Decembrie 2013
Fireste ca mama, neintuind daca in aceasta luna, sau in acest anotimp, taticul va catadicsi sa vina or ba, isi permite sa-si faca propriul program cu copilulul, nu sa stea consemnata in casa la dispozitia "taticului".


In cele mai multe cazuri, se ajunge la stabilirea unui program de vizita in instanta pentru ca parintele la care minorul isi are domiciliul impiedica in mod constant relatia copilului cu celalalt parinte. Iar cand partile nu se inteleg, sa hotarasca legea. Deci, doamna, nu stati in casa consemnata la "dispozitia" taticului, ci sunteti consemnata dispozitiilor legii..
Asa ca.. ma bine va folositi constructiv timpul si nervii pentru ca, o data la doua saptamani, sa gasi activitati de interior cu copilul, in caz ca taticul nu apare.
Cred că întrebarea era alta, şi anume cum se materializează programul de monitorizare prevăzut în legea 257/2013, pentru o perioadă de 6 luni, punct cu punct.
Instanţa stabileşte un program de relaţii cu minorul şi conform noii legi, părintele nerezident poate cere monitorizarea de către DGASPC a acestu program. Eu înţeleg prin monitorizare urmărirea fiecărei prevederi din hotărârea judecătorească, pentru că scopul este, evident, interesul major al copilului.
Deci inspectorul de la DGASPC trebuie să se informeze: marţi de la 17 la 19 a fost program de vizită: a beneficiat copilul, în interesul său superior, de dragostea părintească nerezidentă? dacă da, consemnează în raport, dacă nu, idem. Joi la fel, sâmbătă la fel...şi consemnează şi că a trecut o lună şi bietul copil a fost lezat în interesul său major.
Mie mi se pare absolut incorect ca acel responsabil de la autoritatea statului să se deplaseze doar la comanda reclamantului şi probabil, plimbat cu maşina respectivului.
Stimata doamna, legea e de protectie a copilului nu a tatalui! Cat timp dreptul copilului este incalcat, eu ca mama trebuie sa pot (macar) veghea ca fiul/fiica mea sa beneficieze de integralitatea dreptului lui/ei.. Prin urmare, eu nu tin copilul la nicio activitate de "interior"! Cine are drepturi, are si obligatii. Pana si copiii de gradinita au si una si alta, tatii nu?
Legea are prevederi discriminatorii, eu personal am sesizat deja C.N.C.D-ul si intentionez sa sesizez si C.C.R.
Ma interesau normele de aplicare ale acestei noi legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Respectarea hotărârii judecătoreşti Martonze Martonze Un părinte are program de vizită stabilit prin hotărâre judecătorească. Nu se prezintă luni de zile la program,dar, la un nou proces demonstrează cu ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)