avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie constructie fosa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie constructie fosa

buna ziua, am si eu o intrebare daca se poate.. locuim intr-un bloc in orasul Popesti-leordeni de vreo 6-7 ani, sursa noastra de apa este un put pe care ni l-au facut dezvoltatorii, cu tot ce trebuie pompe, butoiae etc, acest put este chiar lipit de blocul nostru inchis amenajat etc, langa noi acum 2-3 ani s-a construit un ansamblu de blocuri care si-au facut fosa exact langa putul nostru, nu stiu daca sunt maxim 5 m distanta. Acum aprox 2 sapt, lis-au blocat pompele iar nu stiu pe unde s-a infiltrat apa si a ajuns in putul nostru,ulterior ni s-au imbolnavit copii apa a devenit foarte murdara, am fost sa facem analiza la apa si au reiesit 38.000 de unitati bateriologia apei(sau ma rog cum se numeste)
Cei care au facut fosa, dezvoltatorul, iar cei care locuiesc sustin ca au toate autorizatiile necesare functionarii acesteia, a venit primarul, cei care se ocupa cu legarea la apa potabila, au venit cei de la DSVSA si incearca cumva sa se spele pe maini,iar acum singura solutie este sa se legam la reteaua de apa.++ ca ne trebuie o gramada de autorizatii si acte .dar costa foarte mult ..oare daca noi sa zicem ca ne racordam la retea, si ulterior ii dam in judecata, avem vreo sansa de castig??traim intr-o tara de tot rasul unde spaga e la ea acasa!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:41, 8 Februarie 2017
Verificati in primul rand daca fosa septica a fost amplasata conform normelor legale fata de o sursa de apa potabila. Chiar daca exista o autorizatie este posibil ca aceasta sa fi fost acordata cu incalcarea prevederilor legale.
Trebuie facuta o expertiza tehnica in specialitatea constructii civile si stabilit daca fosa septica este posibila cauza a contaminarii sursei de apa.
Si apoi va puteti indrepta impotriva celor care au eliberat autorizatia de constructie, primaria.
Fara concluziile unei expertize tehnice,care sa concluzioneze asupra factorilor generatori ai infiltratiei este greu de cuantificat eventualul dv succes in cazul promovarii vreunei plangeri penale sau actiuni in instanta
Nu este general valabil ca
traim intr-o tara de tot rasul unde spaga e la ea acasa!

Sunt aspecte importante cum ar fi distanta intre constructii ,daca au fost respectate caracteristicile si materialele din proiectul tehnic,de ce s-au blocat pompele cat si alti factori independenti de vointa partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)
Apa potabila miroase a fecale mika-le mika-le Buna ziua. Numele meu este Mihaela. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost ... (vezi toată discuția)