avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda primita acum de la radarele fixe interzise
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda primita acum de la radarele fixe interzise

Prin aprilie, mai, inainte de a fi interzise radarele fixe, am primit acasa 2 instiintari. Masina mea a fost surprinsa ruland cu 112 km/h si 80 km/h in doua localitati din Vrancea. Am comunicat cine era la volan. Acum am primit o instiintare de la posta pentru o recomandata. Cred ca e amenda. Ce se intampla daca nu ma duc sa o ridic?
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 14:27, 10 Septembrie 2009
Daca nu o ridicati, acum, va veni alta peste un timp.Daca este amenda, nu veti scapa usor. Si veti aparea cu ea oricum la impozite si taxe. Chiar daca au fost interzise radarele fixe, dvs. ati fost inregistrat inainte de aceasta si ca atare, faptele care s-au petrcut sub imperiul legii vechi nu cad sub incidenta legii noi.
bine, dar daca nu au dovada comunicarii, pot sa ma inregistreze la taxe si impozite? Cum vad eu situatia e ca ei sunt obligati sa imi comunice amenda, nu sa ma duc eu la posta. Chiar imi este ciuda, pentru ca am fost amendat din cauza manariilor unui primar de comunca care a facut si el o spaga de la firma care a instalat radarele fixe. Ora la care am fost suprins depasind viteza era 2 noaptea, pe un drum expres.
Obligatia Dvs. de a plati amneda nu depinde de faptul ca ati primit sau nu comunicarea, ci daca v-a fost comunicat sau nu. Pentru a trece amenda pe rol la finantele locale, autoritatea respectiva trebuie sa dovedeasca doar ca ati comis contraventia respectiva (iar sub imperiul legii vechi ei au dovezi suficiente).

Din punctul de vedere a legalitatii amenzii nu prea conteaza cum a ajuns radarul fix in satul respectiv.
"Obligatia Dvs. de a plati amneda nu depinde de faptul ca ati primit sau nu comunicarea, ci daca v-a fost comunicat sau nu"

sincer, nu inteleg.
Ati primit comunicarea = Ati fost la posta si ati ridicat recomandatul
V-a fost comunicat = Institutia publica a trimis comunicarea prin posta (recomandat)

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix Andrei T Andrei T in perioada in care acele camere radar fixe functionau ilegal am fost depistat de catre o asemea camera cu 91 km/h si cu 117 km/h in localitate in aceeasi zi. ... (vezi toată discuția)