avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda primita acum de la radarele fixe interzise
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda primita acum de la radarele fixe interzise

Prin aprilie, mai, inainte de a fi interzise radarele fixe, am primit acasa 2 instiintari. Masina mea a fost surprinsa ruland cu 112 km/h si 80 km/h in doua localitati din Vrancea. Am comunicat cine era la volan. Acum am primit o instiintare de la posta pentru o recomandata. Cred ca e amenda. Ce se intampla daca nu ma duc sa o ridic?
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 14:27, 10 Septembrie 2009
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
conform acestui articol, orice pv care instituie o sanctiune trebuie sa fie adus la cunostinta contravenientului, prin cele 2 metode! in caz ca nu sunt indeplinite aceste cerinte, articolul 14 sanctionaza cu nulitatea procesul verbal!!!
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
asadar...spor la contestatie!!!
@ticut=D>=D>

In situatia in care P_V(amenda) va fi inregistrata la admin. financiara pe numele dv., fara dovada de comunicare care sa respecte prevederile ART.27, Dv aveti posibilitatea de-a contesta executarea amenzi si sa invocati lipsa comunicarii si implicit prescriptia dreptului de-a cere executarea silita a amenzii.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix Andrei T Andrei T in perioada in care acele camere radar fixe functionau ilegal am fost depistat de catre o asemea camera cu 91 km/h si cu 117 km/h in localitate in aceeasi zi. ... (vezi toată discuția)