avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reinnoire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reinnoire permis auto

Bună ziua!

Am următoarea problemă: În cursul anului trecut am avut un accident rutier,în urma căruia mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 60 de zile ,şi mi s-a întocmit dosar penal. Dar acest proces încă nu a fost judecat, eu circul în continuare cu dovadă pe care o prelungesc lunar. Problema mea este că în viitorul apropiat (aprilie 2017) expiră valabilitatea permisului. Dacă până la acea dată nu-mi voi reprimi permisul (foarte probabil aşa va fi) , cum trebuie să procedez să-mi reînnoiesc permisul? Acum nici nu ştiu unde este permisul meu; la poliţia din localiatea unde a avut loc accidentul(Gherla), la Poliţia Rutieră a judeţului Cluj,pe raza căruia a avut loc accidentul, sau la Poliţia Rutieră Mureş,unde am eu domiciliul ?

Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsul dat!

Cu respect, Vasile Sz.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:54, 9 Februarie 2017
Permisul trebuie sa se afle la serviciul de politie care l-a emis.

Cum nu aveti dreptul de a conduce suspendat de politie sau anulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva (permisul fiind doar retinut) puteti solicita eliberarea unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa si apoi sa continuati cu prelungirea dovezii din 30 in 30 de zile.

Pe formularul de cerere a unui nou permis completati toate rubricile ca si atunci cand ati fi solicitat un permis in conditii normale si bifati casuta de la rubrica "retinut pe teritoriul statului Romania"

[ link extern ]

Permisul va ramane in custodia politiei pana la finalizarea dosarului penal dar veti avea nevoie de seria si nr noului permis ptr a o inscrie in cererea ptr prelungirea dovezii.

Ar fi de recomandat sa incepeti cat mai curand formalitatile ptr emiterea permisului avand in vedere faptul ca emiterea poate fi de durata in conditiile prezentate (pana se dumiresc ei ce si cum sa faca, daca e legal sau nu, etc.) si sa nu ajungeti sa cereti prelungirea dovezii ptr un permis expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie / anulare proces verbal de contraventie mirceaoctav mirceaoctav Buna ziua, In data de 19.05.2016 mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile ca urmare a neacordarii de prioritate la o trecere de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 10.02 mo-a fost reținut permisul in urma ... Azamo Azamo Buna Ziua, in data de 10.02 mo-a fost reținut permisul in urma unei tamponari cu victima. Dupa expirarea dovezii nu am cerut prelungire. Dosarul nu este inca ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere luat in urma unui accident rutier - sofer incepator cosminrg cosminrg Buna ziua, In urma cu doua luni nu am accordat prioritate de trecere si am provocat un accident rutier soldat cu daune materiale(cele doua autoturisme ... (vezi toată discuția)