avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor sau neplatitor TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor sau neplatitor TVA?

De unde stiu daca o firma este sau nu platitoare de TVA? Am auzit de la cineva ca cei care nu platesc nu au nici R, nici RO la CUI - e adevarat?
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 05:07, 12 Septembrie 2009
In principiu,firmele platitoare de TVA au acel "RO" in fata codului de inregistrare fiscala,dar nu e obligatoriu.Acel "RO" se elibereaza de la Finante pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA si foloseste pentru diferite tranzactii.
Un agent economic poate fi si platitor de TVA fara acel atribut fiscal.
Pentru siguranta,orice operator cu care lucrati e bine sa ii vizualizati datele pe site-ul www.mfinante.ro la sectiunea persoane juridice.Acolo aveti posibilitatea sa vizualizati date despre agenti economici si implicit despre starea lor(TVA-platitor/neplatitor,angajati,tipul de impozit...etc)
Multumesc pt. raspuns, dar pe www.mfinante.ro nu scrie despre firme daca sunt sau nu platitoare de TVA. La TVA scrie doar o data - de exemplu 10-sep-2009
exact acea data e raspunsul-daca e trecuta o data,inseamna ca din acea data functioneaza ca si platitor de tva
Data de acolo inseamna ca este platitor de tva din data de ...... (cea trecuta acolo).
Pt bluelagoon:
dati-mi si mie un exemplu, pt stiinta mea, de caz in care o SC este platitoare de tva fara a avea atributul fiscal RO. Asta exceptind pe cei care sunt platitori de tva numai pt achizitiile intracomunitare.
Nume nu dau,dar cunosc destule societati ,care nu au cerut de la finante atributul "RO",dar sunt inregistrate ca platitor de tva.
Nu e cu titlu obligatoriu acel "RO" sa se ridice de la finante imediat de la infiintare.Societatea poate cere la infiintare la ORC sa fie trecuta ca platitoare de tva."RO"-ul si-l poate lua oricand de la finante.

Alte discuții în legătură

Pfa devenit platitor tva trebuie sa schimbe stampila? nz_pfa nz_pfa PFA-ul a fost initial neplatitor TVA, iar pe stampila era scris CUI-ul format numai din cifre. PFA-ul a devenit platitor de TVA, iar la CUI s-a adaugat ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)