avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete de masa

O societate comerciala acorda salariatilor un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata. Este valabila aceasi regula si in cazul unui salariat cu norma de lucru partiala ( 2 sau 4 ore/zi ), care are declarata functia de baza la aceasta societate, ori acestora se acorda in functie de timpul lucrat ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 11 Februarie 2017
Angajatorul stabileste criteriile de acordare a tichetelor de masa , potrivit art.2 din Normele de aplicare a Legii 142/1998.

Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suprotului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Tichete de masa angajat minor moldo0809 moldo0809 Buna ziua, sunt angajat la o societate cu raspundere limitate ce ofera angajatilor tichete de masa, eu sunt anagajat cu jumatate de norma, fiind ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa licurici2902 licurici2902 Buna ziua Am si eu o intrebare.E legal ca in cadrul unei societati private, acordarea tichetelor de masa sa fie conditionata de realizarea unor indicatori de ... (vezi toată discuția)