avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dilema in cazul unei autorizatii de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dilema in cazul unei autorizatii de constructie

Buna seara,

Am un teren in Brasov de 500m2. Terenul nu are cale de acces dar este lipit pe toata suprafata de terenul cumnatului meu. El are acces la terenul sau printr-un drum de servitute ( 5 participanti ) , el fiind ultimul ( la el se temina drumul). As vrea sa construiesc o casa , iar el vrea sa imi dea acces prin curtea lui.
Cum ar fi mai simplu ?
1. Sa trec pamantul pe numele lui , face alipire cu pamantul lui actual ( unde are deja o casa constuita ) , cere autorizatie de constructie pe numele lui ( i se va aproba pentru ca dupa alipire el are cale de acces ) , construim , dezmembram si imi vinde mie inapoi ? - intrebarea e : mai trebuie sa cer servitute la ceilalti 4 in acest moment ? dupa ce constructia e gata intabulata ?

2. Sa incerc sa iau de pe acum servitute de la ceilalti ( din pacate unul e plecat prin strainatate ) , sa faca el actele pentru acces prin curtea lui , si sa cer autorizatie de constructie .

Nu stiu daca pot atasa o poza , ca s-ar intele poate un pic mai bine ....

Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc in casa cu cumnatul meu. avem acte notariale, ... neanae neanae Buna ziua, Locuiesc in casa cu cumnatul meu. Avem acte notariale, eu am cota 5/8 din casa, el 3/8. El doreste sa modifice structura ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute acordat la vanzarea terenului Cornel71 Cornel71 Buna seara, Va supun atentiei o situatie alambicata. Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este ... (vezi toată discuția)