avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Politist presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Politist presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua,
Presedintele asociatiei noastre a fost ales cu maxim de voturi.Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Acesta lucreaza in politie si conform statutului nu are voie sa aiba contract de mandat si nu poate fi remunerat. Poate fi,in acest caz,presedinte al asociatiei de proprietari voluntar? Mulyumesc !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:51, 15 Februarie 2017

Pot sa adaug cateva considerente:
In urma cu vreo 10 zile, la noi la asociatie, in timpul programului de incasari, s-au prezentat, dar asa cu tupeu, dand la o parte cativa proprietari doi cetateni, unul dintre ei a scos o "icona" din buzunar, am dedus ca-i politist si ca este in timpul serviciului si ca doreste sa discute cu adminiastratorul, dar urgent!
I-am invitat sa astepte cateva minute - sa termin de incasat o chitanta.
Discutia a fost scurta, doreau o informatie despre un proprietar care inchiriase locuinta unor studenti, bla, bla...
Ce am vrut sa va spun este ca dumnealui mi-a comunicat printre altele ca a fost - nu am inteles daca mai este si acum, preseditele unei as. prop. - mi-a indicat si blocul, caruia intamplator ii stiam adresa. Mi-a povestit cum a facut el ordine pe-acolo - lucru recunoscut de mine, pentru ca in acel bloc am cativa colegi de serviciu si chiar am vazut ca blocul arata f. bine, liniste si curatenie. L-am felicitat pe dom' politist si dus a fost! Repet, atunci nu cunosteam ca politistii, prin statut nu au voie sa ocupe asemenea functii ...

De aceea, ma mir de cele aratate de autoarea topicului, nu stiam ca aceasta functie nu este compatibila cu nush ce statut, etc. Atunci poti sa pui intrebarea: daca omu' isi cunoaste locul si posibilitatile, de ce a acceptat sa fie ales in functia de presedinte al unei as. prop.? Putea sa spuna ca nu poate din cauza de statut, etc. si treaba ar fi fost in regula.
Acum, chiar nu stiu cum se poate drege situatia, dar am o idee: sedinta de com. ex. se alege un vicepresedinte care va ocupa locul presedintelui, puteti sa-i intocmiti contract de mandat, chiar remunerat, iar dom' politist ramane membru plin in comitetul ex., neremunerat.
Poate fi o solutie de avarie pana la urmatoarea AG.
Succes!
Parerea mea este sa se duca omu' la sindicat sau la sefii lui (ca treb sa fie mai multi) si sa se lamureasca daca poate presta o munca in folosul comunitatii :D si indemnizata.
Eu zic ca poate!

Ma intreb, daca era popa, avea voie sa fie ales presedinte al asociatiei? Ca ala poate mari fondurile asociatiei prin rugaciune!
elga50 a scris:

Pai daca e in scop lucrativ, vasazica ca ar fi platit.

probabil ati uitat de legea lui Mihai Sturzu, aceea cu voluntariatul.

Chestia cu voluntariatul ar trebui sa o propuneti dvs. in AG a membrilor, iata peste 2-3 saptamani: alegeti un presedinte, face asta 1 an voluntariat, cand termina, alegeti pe altul si in 20-30 de ani fiecare munceste pe moca, pardon volintir si toata lumea va fi multumita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politistii pot avea doua job-uri? Florin3l Florin3l Daca sunt politist, pot avea in acelasi timp un al doilea serviciu, respectiv ca inspector de obiectiv in cadrul unei societati autorizate de protectie si ... (vezi toată discuția)
Cand este sedinta de ad. gen. statutara. invinuitii penal mai pot sta in functiile pentru care sunt cercetati? mirceatintisan mirceatintisan Buna seara! Am dat in judecata conducerea asociatiei inca din 2013. Dosarul se afla la parchetul tribunalului de sector, are numar de dosar penal, si se afla ... (vezi toată discuția)
Cenzor la asoc. de proprietari... pandatao pandatao Buna ziua! Poate fi ales cineva ca Cenzor la asoc. de prop. nefiind membra, deoarece apartamentul este doar pe numele sotului, care este insa ... (vezi toată discuția)